Tarom va zbura spre Beijing, China. Din August, cu Airbus A310.

Deși se spunea că încă din iunie Tarom va relua cursele spre Beijing, China, am dat peste o știre care oferă ca cert faptul că aceste curse vor fi relansate de Tarom începând cu luna august.

Zborurile spre Beijing vor fi operate cu avioanele Airbus A310 din flota companiei, avioane ceva mai vechi însă care sunt în continuare bune pentru a opera astfel de rute. În actuala configurație avioanele nu sunt neapărat potrivite pentru curse lung curier, neavând sisteme de enterntainment la bord pentru pasageri – însă poate cu un preț mai mic vor fi interesante. Și unde mai pui că dacă ai drum fix spre Beijing nu mai trebuie să îți bați capul cu vreo escală.
Rămâne însă de discutat și profitabilitatea operării cu astfel de avioane, pentru că astăzi zborurile lung-curier sunt operate cu avioane ceva mai eficiente.

Despre avioanele A310, două la număr în flota Tarom, unul dintre ele în acest moment se află în revizie la Bordeaux iar celălalt face curse pe rutele unde încărcarea este mai mare (de exemplu de Paște un A310 făcea zboruri spre Tel Aviv iar din vară am auzit că un A310 va face și zboruri spre Timișoara), conform unor postări pe forumul Fly-Ra.

Citește și  TAROM introduce zboruri suplimentare pe ruta București - Chișinău

În ultima vreme Tarom a tot adăugat curse internaționale noi, inclusiv din provincie. Să sperăm că vor avea succes iar prin aceste noi rute adăugate compania aeriană tradițională a românilor să revină pe profit operațional!

Photo Credit: „TAROM Airbus A318 YR-ASA” by BriYYZ / Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *