TAROM va opera un zbor sustenabil pe ruta București – Amsterdam în 8 mai

Compania aeriană națională TAROM a anunțat că va opera un nou zbor sustenabil. Astfel, zborul RO361 pe ruta București – Amsterdam din data de 8 mai 2022 va fi operat într-un regim sustenabil, prietenos cu mediul.

Compania TAROM nu a anunțat în ce va consta zborul sustenabil și cum va fi marcat acest zbor ca sustenabil.
Din ceea ce fac și alte companii aeriene, este de așteptat ca în cadrul zborului să nu se folosească plastic pentru catering și alte proceduri care sunt menite să reducă emisiile de carbon.

TAROM derulează în prezent, alături de partenerii săi din cadrul Alianței SkyTeam, un program menit să reducă cât mai mult emisiile de carbon prin adoptarea unor măsuri de protejare a mediului înconjurător.

Conform comunicatului de presă remis de către TAROM, aviația este responsabilă de doar 2-3% din totalul emisiilor de dioxid de carbon (CO2) din lume, dar cu toate acestea industria încearcă prin acțiuni să introducă proceduri pentru protejarea mediului.

În ceea ce privește TAROM, începând încă din anul 2009 a implementat unele proceduri de optimizare, cum ar fi: Procedura „Continuous Descent Approach” (coborâre continuă de la altitudinea de croazieră, evitând consumul suplimentar de combustibil), Procedura „Single Engine Taxi” (rulaj folosind doar un singur motor), Sistemul “Winglet” (optimizarea aripilor pentru a reduce rezistența la înaintare a aeronavei), sisteme de frânare din material compozit, sau, mai recent, Sistemul “OptiClimb” (folosirea inteligenței artificiale ca soluție în optimizarea consumului în etapa de urcare a zborului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *