TAROM va lansa rute noi către Baku, Odessa, Tbilisi și Yerevan anul acesta

După ce a anunțat șase rute noi din provincie, o serie nouă de zboruri se prefigurează a fi lansate de către TAROM, de data aceasta de la București. În plus, rutele sunt spre Est, astfel că ar putea susține pasageri de transfer la Otopeni, care să își continue călătoria spre Europa de Vest sau regiune.

TAROM are o poziție foarte bună cu hubul din București pentru a se putea face relevantă la nivel regional și ca transfer, mai ales că inclusiv avioanele ATR îi oferă flexibilitate în regiune.

Noile rute care ar urma să fie lansate de cătra TAROM, teoretic până la finalul anului, ar fi către Baku (Azerbaidjan), Tbilisi (Georgia), Yerevan (Armenia) și Odessa (Ucraina). Confirmarea a venit din partea RoutesOnline, aceștia monitorizează rutele noi adăugate de către companii în sistemele de rezervări.

Toate aceste noi destinații sunt destul de slab deservite din Europa, chiar dacă vorbim de orașe cu populație de peste un milion de locuitori, astfel că TAROM ar putea să profite de aceste zboruri și să mărească numărul de pasageri care tranzitează prin Otopeni.

Rutele spre Baku, Tbilisi și Yerevan ar urma să fie operate cu aeronave de tip Airbus A318, pe când zborul spre Odessa, fiind mult mai aproape, ar urma să fie operat cu aeronavă de tip ATR.

Citește și  TAROM continuă zborurile spre Israel numai în regim special, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe

Ruta spre Tbilisi nu ar fi o surpriză, mai ales că deja prin Georgia s-a anunțat că TAROM ar urma să înceapă zborurile din București în presa locală, chiar din vara acestui an. Rămâne acum de văzut cum se vor mișca cei de la TAROM și să sperăm că rutele vor fi un succes.

Momentan nu se cunosc frecvențele, rutele fiind marcate în sistemele de rezervări ca fiind zboruri o singură dată, dar aceste zboruri au chiar și numere de zbor care par destul de permanente.

Conform AirlinesRoute, numerele de zbor ar fi următoarele:

Bucharest – Baku RO139/140, A318
Bucharest – Odessa RO119/120, ATR72
Bucharest – Tbilisi RO129/130, A318
Bucharest – Yerevan RO109/110, A318

Photo Credit: “TAROM Airbus A318 YR-ASA” by BriYYZ / Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *