TAROM suplimenteaza numarul de zboruri Bucuresti – Cluj Napoca din 15 Noiembrie

Incepand cu 15 Noiembrie 2015, Compania Nationala TAROM va suplimenta numarul de zboruri saptamanele din Bucuresti spre Cluj pana la 41 zboruri pe saptamana, adaugand astfel in plus 9 zboruri pe saptamana, anunta un comunicat al Aeroportului International Avram Iancu din Cluj Napoca.
Am calatorit recent spre Cluj si intr-adevar in avionul cu care am fost (Airbus A318) erau libere doar cateva scaune la clasa economica, asta chiar daca in timpul zilei au mai fost si alte 5 zboruri. Unii dintre colegii mei care trebuiau sa ajunga cu cateva zile mai tarziu nici macar nu au gasit bilete de avion asadar au venit cu masina.

In avion am vazut multi navetisti si bineinteles ca erau si eternele discutii ca pretul biletelor de avion sunt exagerat de scumpe in raport cu durata zborului.
Trebuie insa inteles ca in zborurile interne este cuprins si TVA-ul, care creste cu 24% pretul biletelui, pe cand biletele de avion internationale sunt scutite de aceasta taxa. Din cate am vazut, in general un bilet dus-intors Bucuresti – Cluj sau Timisoara costa undeva la 140 EUR, dar luat din timp cu cel putin doua saptamani inainte, cu cateva zile inainte de zbor creste pretul mult.

Citește și  Wizz Air celebrează la Cluj cei 80 milioane de pasageri transportați pe rute spre și din România

Revenind la ale noastre, daca pana acum intre Cluj si Bucuresti aveam maxim 6 frecvente de zbor intr-o singura zi de marti, acum vom avea 7 frecvente pe zi de marti pana vineri, sambata 3, duminica 4 zboruri si luni 6.

Sezonul de iarnă 2015

 ( Perioada

25 oct – 14 nov 2015)

Sezonul de iarnă 2015

(din 15 nov 2015)

Luni 5  frecvențe/ zi 6  frecvențe/ zi
Marți 6 frecvențe/ zi 7  frecvențe/ zi
Miercuri 5 frecvențe/ zi 7  frecvențe/ zi
Joi 5 frecvențe/ zi 7  frecvențe/ zi
Vineri 5 frecvențe/ zi 7  frecvențe/ zi
Sâmbătă 3 frecvențe/ zi 3  frecvențe/ zi
Duminică 3 frecvențe/ zi 4  frecvențe/ zi
Total frecvențe/săptămână 32 41

Sunt sigur ca aceasta crestere a frecventelor vine nu doar datorita cererii tot mai mari a pasagerilor ci si datorita faptului ca sunt tot mai multe zvonuri ca Blue Air ar intra in hora zborurilor interne si intre Bucuresti si Cluj, pe acelasi model prin care a intrat in Iasi. Iar semnele sunt interesante, pentru ca Blue Air va lansa din vara anului viitor si zboruri internationale din Cluj.

Plus, probabil sunt mai multe aeronave disponibile, pentru ca in vara se faceau si multe curse charter spre Grecia.

O data ce va intra o concurenta pe ruta ma astept la preturi mai mici, cum s-a intamplat si la Iasi. Pentru ca preturile acestea pentru o simulare peste 19 zile sunt cam mari. Observati ca la unele zboruri deja s-au dat biletele la Economy Basic, clasa inferioara tarifara (scotand din calcul promotiile SuperSpecials).

tarom preturi bucuresti cluj

In ziua de mai sus 6 zboruri sunt planificate cu ATR 42 sau 72, ultimul zbor fiind cu Boeing 737. Nu sunt avioane de capacitate foarte mare ATR-urile dar macar asigura o frecventa buna a zborurilor. Cred ca in alte zile sunt mai multe avioane de capacitate mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *