TAROM și-a schimbat (din nou) directorul general – Wolff a plecat, înlocuit de Susanu

Compania aeriană TAROM și-a schimbat directorul general, acesta fiind (din nou) comandantul instructor de zbor, Florin Susanu. Acesta a mai ocupat poziția de Director General al TAROM după ce a plecat belgianul Christian Heinzmann.

În prezent, Florin Susanu este director al Direcției Zbor din cadrul companiei naționale, conform comunicatului transmis săptămâna aceasta de către Compania Națională TAROM.
Tot potrivit comunicatului TAROM, numirea lui Florin Susanu este una temporară.

Anterior, Directorul General al companiei TAROM a fost Wolff Werner-Wilhelm, cunoscut pentru că a condus mai mulți ani reprezentanța Arad-Timișoara a Automobile Bavaria (BMW).

Printre punctele pozitive ale conducerii lui Wolff Werner-Wilhelm au fost o serie de eficientizări în cheltuielile companiei, lansarea a multe rute noi și achiziția a mai multor avioane (2 Boeing intrate dinspre flota Malaysia Airlines și comandarea a 5 Boeing 737 MAX). A contat și lansarea unei serii de campanii de publicitate și lansarea aplicațiilor mobile de Android și iOS (achiziționate la prețuri foarte bune).

De asemenea, puncte importante anunțate de Wolff Werner-Wilhelm o reprezintă creșterea ratei de încărcare a avioanelor (la 73% în 2018).

Trecut cu vederea a fost știrea în care TAROM părea că ar cântări rămânerea sau nu în Skyteam – în cele din urmă reînnoindu-se acordul.

Printre punctele major negative aș aminti lansarea haotică a multor rute noi și anularea a multe zboruri chiar înainte de a le lansa.
De asemenea, compania TAROM încă nu are o poziție definită în piață…și mă îndoiesc că în viitorul apropiat vom avea.

Citește și  TAROM va opera un zbor sustenabil pe ruta București - Amsterdam în 8 mai

Una peste alta, începutul mandatului lui Wolff Werner-Wilhelm a fost extrem de promițător și cu siguranță s-au făcut multe lucruri bune pe acolo, dar fiasco-ul cu anularea rutelor înainte de lansare a fost extrem de dezamăgitor de privit.

Din punctul meu de vedere, numirile la TAROM sunt pur politice și se joacă niște orgolii imense pe acolo în total deserviciul companiei. Ce va fi, va fi total voia hazardului de moment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.