TAROM semnează contractul pentru leasingul a 9 aeronave ATR și începe înnoirea flotei din februarie

Compania aeriană națională TAROM a anunțat astăzi printr-o postare pe Facebook finalizarea și semnarea contractului de leasing pentru cele nouă aeronave ATR 72-600. Primele patru avioane ar urma să ajungă în flota companiei românești cel târziu în luna februarie, conform anunțului publicat de companie.

Anunțul inițial de închiriere a noilor aeronave a fost făcut la jumătatea anului 2019, iar primele aeronave noi erau anunțate a se primi încă din toamna lui 2019. Cu toate acestea, contractul a rămas nefinalizat o dată cu schimbările de conducere pe care deja compania le are atât de des.

În prezent TAROM are în flotă un număr de 7 aeronave ATR 42-500, de capacitate 48 locuri, livrate în perioada 1998 – 2003. De asemenea, compania a mai primit în 2009 două aeronave ATR 72-500 de capacitate 68 locuri.

Conform anunțurilor inițiale, aceste aeronave vor fi înlocuite și vor pleca către compania de leasing care va închiria cele nouă aeronave noi ATR pe care urmează să le primească TAROM.

După această reînnoire de flotă, vârsta medie a aeronavelor TAROM va scădea dramatic, de la 16.5 ani cât este în prezent conform AirFleets. Vârsta medie a flotei de ATR-uri de la Tarom în prezent este de aproape 19 ani.

Aeronavele ATR sunt folosite de TAROM cu precădere pe zborurile interne și pe cele regionale, din imediata proximitate a României. Aeronavele ATR zboară din București pe rute spre aeroporturile mici ale țării precum Satu Mare sau Baia Mare, dar și spre Salonic, Sofia, Belgrad sau Chișinău și Budapesta.

Citește și  O aeronavă TAROM Boeing 737-800 va fi denumită „Nadia Comăneci”

Având în vedere faptul că noile aeronave vin cu o capacitate mai mare de pasageri, sperăm că TAROM se va bucura de mai mulți pasageri pe rutele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *