TAROM, Ryanair și Blue Air operează deja curse pe ruta București – Timișoara

Toate cele trei mari companii aeriene care au operat în ultimii ani curse pe ruta București – Timișoara au reluat deja zborurile pe această rută importantă de zbor pentru călătorii români. Acest lucru este un semn clar că aviația comercială începe să își revină și există o anume cerere, cel puțin pe rutele interne, fără restricții de călătorie.

Dacă în trecut lupta pentru pasagerii acestei rute se dădea cu precădere între TAROM și Ryanair, Blue Air având apariții mai degrabă sezoniere, în prezent toate cele trei companii aeriene au curse regulate la vânzare pe această rută.

Contextul general dat de pandemia de COVID-19 a făcut ca o lungă perioadă de timp anul acesta ruta să nu fie operată sau să fie asigurată o prezență doar minimă de către TAROM, care zbura inclusiv două destinații cu un singur zbor.

Luni și vineri sunt cele mai multe zboruri

În prezent, în zilele de luni și vineri , de exemplu avem 5 zboruri: două operate de TAROM, două de Blue Air și un zbor de Ryanair.
Din 21 septembrie, Blue Air pune pentru zilele de luni și vineri la vânzare bilete chiar pentru 3 zboruri, cu prețuri inclusiv de la 10 EUR/segment de zbor.
Paradoxal însă, pentru ziua de sâmbătă la vânzare se găsesc bilete doar începând din 3 octombrie, când TAROM ar putea relua zborurile și în această zi. Acum sunt la vânzare 4 zboruri pe zi sâmbăta în 3 octombrie, dar este greu de crezut că nu se vor comasa aceste zboruri.

Ca un rezumat, pentru moment supremația pe această rută în septembrie este dată de TAROM și Blue Air, iar Ryanair rămâne cu un orar destul de precaut, cu zboruri doar în zilele de luni, vineri și duminică în septembrie. Situația la Ryanair va reveni la zboruri zilnice începând din 26 octombrie, dar rămâne și aici de văzut.

Aeronavă Ryanair Boeing 737-800 la Timișoara

Timișoara – București – cea mai populară rută internă în prima jumătate a anului

Conform datelor statistice, în primul semestru din anul curent ruta Timișoara – București a fost cea mai frecventată rută internă din România. Peste 86.000 de pasageri au călătorit de pe Aeroportul Internațional Timișoara spre/dinspre București.

„Faptul că cea mai însemnată pondere în transportul intern a fost înregistrată de către Aeroportul Internațional Timișoara, după București, este un indice pozitiv în raport cu situația epidemiologică cu care ne confruntăm. În acest sens, deciziile companiilor aeriene, de a relua zborurile regulate interne, pot fi oportune pentru schimbul de relații economico-sociale între Regiunea de Vest și capitala țării.”, spune directorul aeroportului, Dorel GRĂDINARU.

Una peste alta, dacă ai de zburat între București și Timișoara există soluții, orarul cel puțin pentru luni, miercuri și duminică este suficient de ofertant. Ca o recomandare generală, este de luat în calcul și Blue Air pe această rută, o companie aeriană care nu este neapărat foarte cunoscută în Timișoara datorită zborurilor puține de acolo.

Vă recomand să folosiți pentru căutarea posibilelor variante de călătorie și motoare de căutare zboruri precum momondo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *