TAROM reintroduce o cursă suplimentară pe ruta București – Timișoara – RO609/RO610 reluat din 29 octombrie

Începând de astăzi, 29 octombrie 2017, cursa aeriană RO609/610 București – Timișoara va fi reluată.

Această cursă este foarte apreciată pentru că are decolare la ora 21:30 de la Aeroportul Otopeni și cursa retur RO610, cu plecare în dimineața imediat următoare, la ora 06:00 din Timișoara, oferind astfel un plus de flexibilitate pasagerilor care au nevoie de o plecare dimineața devreme și retur seara cât mai târziu.

Din ce am sesizat în simulări, cursa aceasta ar fi operată cu precădere cu Airbus A318, dar am sesizat în orar și că în anumite zile este planificat un avion Boeing 737-700 (plecare duminica din OTP, retur luni din TSR).

Cursa inițial a fost scoasă din sistem la începutul anului, după ce TAROM s-a confruntat cu o lipsă de avioane, dar și cu un atac al competitorilor de la Ryanair. Aceștia din urmă, în acest moment, au redus din numărul curselor aeriene pe ruta București – Timișoara pe care le aveau programate inițial, pe fondul problemelor interne pe care le au, gurile rele spunând că irlandezii ar avea un deficit de piloți.

În acest context, TAROM poate profita și recupera din cota de piață pierdută în fața irlandezilor, mai cu seamă că acum prețurile biletelor de avion sunt mult mai normale față de cum erau acum doi-trei ani, când compania națională deținea monopol pe această rută.

Citește și  TAROM ar urma să primească două aeronave noi Boeing 737 MAX în 2025

Până la șapte zboruri zilnice pe ruta București – Timișoara

Astfel, TAROM are pe ruta București – Timișoara în acest moment între trei și patru curse zilnice, competiția irlandeză oferind pe această rută de la una la trei curse zilnice. Cele mai multe curse zilnice în orarul de iarnă pe ruta București – Timișoara sunt în ziua de miercuri, atunci când sunt nu mai puțin de 7 zboruri – patru operate de TAROM și trei de Ryanair.

În total, TAROM oferă pe această rută 26 zboruri săptămânale.

Prețuri mai mici decât cu trenul

Prețul biletelor de avion TAROM pe această rută pleacă de la 94 lei/segment, preț în care este inclus check-inul la aeroport sau online, loc preselectat la check-in, o gustare în avion alături de băuturi, și – poate cel mai important – bagaj de cală gratuit.
Competitorii irlandezi oferă pe această rută prețuri de la aproximativ 35 lei/segment de zbor, dar bagajul de cală sau gustările trebuie achiziționate separat.

Astfel, prețul unui bilet de avion pe această rută este mai ieftin decât prețul unui bilet de tren, să nu mai vorbim de economia de timp făcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *