TAROM: Niciodata nu ramane o singura persoana in cockpit

Conform unui anunț pe website-ul companiei naționale de transport aerian Tarom, aceștia au făcut o precizare că manualul de operațiuni al companiei prevede ca niciodată în cabina de pilotaj a avioanelor să nu rămână o singură persoană.

În cazul în care unul dintre piloți părăsește cabina în timpul zborului acesta trebuie să solicite unui membru al echipajului de cabină (stewarzi) să îl înlocuiască în cabină până la întoarcere.

Trebuie să recunosc că mereu când am zburat și am văzut unul dintre piloți ieșind din cabină am avut emoții, chiar și înaintea accidentului în care a fost implicat avionul Germanwings.

Acum câteva zile inclusiv cei de la EASA (European Aviation Safety Agency) au făcut o recomandare către toate companiile aeriene europene ca în cockpit să se regăsească pe tot parcursul zborului cel puțin două persoane. Recomandarea aceasta a fost aplicată deja în trecut la multe companii din Statele Unite și a fost adresată și de către alte companii aeriene din Europa în lumina evenimentului tragic recent.

Chiar dacă impactul acestei noutăți în operarea zborurilor poate fi considerat unul minim, orice măsură de siguranță care aduce chiar și 1% în plus la siguranța zborului este binevenită.

Foto: Tarom’s RetroJet rocketing out of Zürich’s runway 28 back to Bucharest-Otopeni / flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *