TAROM printre cele mai iubite companii aeriene pe social media – Wizz Air printre cele mai detestate

Intr-un studiu publicat pe revista online Fortune.com compania aeriana TAROM este printre cele mai iubite 10 companii aeriene din lume. In contrast, un alt operator aerian major din Romania – Wizz Air – este printre cele mai detestate 10 din lume. Rezultatele studiului insa au fost determinate printr-un algoritm automat.

Pe langa Wizz Air, intre cele mai putin placute companii aeriene se numara si SriLankan Airlines dar si companii precum JetStar, Allegiant, Cebu Pacific, Delta, American Airlines sau Frontier Airlines. Observam ca topul este in principal alcatuit in aceasta zona de calatori pe companii aeriene din Statele Unite.

Screen Shot 2016-02-21 at 9.10.25 PM

In topul celor mai placute companii aeriene regasim nume precum Korean Air, Tuifly, TAP Portugal sau AirFrance. TAROM este pe a noua pozitie, in urma caruia se situeaza Air New Zeeland.

Screen Shot 2016-02-21 at 9.10.18 PM

Nu as pune prea multa valoare in acest studiu, avand in vedere ca algoritmul poate ignora conversatii in limba locala si se bazeaza pe Twitter, iar aceasta retea sociala in Romania nu a prins foarte mult. Totusi, personal cred ca TAROM ofera un confort destul de bun al zborurilor, iar Wizz Air isi face binisor treaba in sectorul low-cost. Asadar, judecati si prin filtrul propriu aceste rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *