TAROM caută să închirieze două avioane Airbus A320 sau Boeing 737 în regim dry-lease

TAROM a anunțat prin intermediul website-ului companiei dorința de a închiria două avioane Airbus A320 sau Boeing 737 pe o perioadă de maximum 6 ani. Avioanele închiriate, printre alte cerințe, trebuie să aibă o vârstă de maximum 6 ani și pentru următoarele 24 luni să nu trebuiască să intre într-o revizie majoră de tip C check.

Numărul de locuri pe scaune al avioanelor închiriate trebuie să fie între 160 și 190 locuri, configurate în două clase și cu separator mobil. Scaunele trebuie să fie de tip slim, cu tapițerie de piele.

În ceea ce privește alte specificații tehnice ale aeronavelor închiriate, acestea trebuie să aibă o autonomie de zbor de minimum 2.500 nm (aprox 4.500 km) și să folosească motoare de tip CFM, acestea fiind de altfel cele folosite pentru avioanele jet de la TAROM.
Condiția de avion Airbus sau Boeing de asemenea este logică având în vedere atât capacitatea dorită cât și flota existentă a operatorului național.

Avioanele ofertate către TAROM trebuie să aibă o vechime de maximum 6 ani.

Anunțul de închiriere postat de TAROM poate fi citit integral pe site-ul companiei aeriene. Ofertele sunt așteptate până la data de 3 martie 2017, dar și după această dată compania primește oferte pe care le va evalua.

Citește și  TAROM ar urma să primească două aeronave noi Boeing 737 MAX în 2025

Procedura de închiriere în regim dry lease presupune că o companie primește avionul fără echipaj, urmând ca operatorul să asigure echipajul pentru avion.

Având în vedere faptul că TAROM a scos din uz la finalul toamnei trecute cele două avioane Airbus A310, compania a fost nevoită să anuleze o serie de rute, prin care cele spre Dubai. Lipsa celor două avioane se simte mai ales în sezonul de vară, când sunt și chartere, astfel că două avioane ar putea ajuta mult la flexibilitate, extinderea și operarea curentă a zborurilor deservite de compania națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *