TAROM a inaugurat zborurile Iași – Cluj-Napoca

Compania aeriană TAROM a inaugurat în cursul zilei de ieri primele zboruri pe ruta Iași – Cluj-Napoca. Ruta este operată de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri.

Zborurile Iași – Cluj-Napoca sunt programate cu aeronave de tip ATR 42-500, cu o capacitate de 48 locuri.

Potrivit primelor informații publicate pe forumul de specialitate fly-ra.com, primul zbor a avut o încărcare de 27 pasageri pe ruta Cluj – Iași și de 29 pasageri pe ruta Iași – Cluj. Un factor de încărcare de 60% este unul considerat decent pentru o astfel de rută la inaugurare, dar rămâne speranța că ruta va fi mai populară.


Tarifele pornesc de la 40 euro pentru o călătorie dus-întors, având incluse un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg, catering la bord și check-in-ul. Pasagerii își pot achiziționa bilete de pe site-ul companiei: www.tarom.ro, sau prin agențiile proprii și partenere Tarom.

În 25 martie, compania TAROM a inaugurat și zborurile pe ruta Timișoara – Iași, așadar TAROM oferă de la Aeroportul Iași zboruri interne spre Cluj Napoca, București și Timișoara.

În trecut, Blue Air a operat aceste zboruri în regim triangular pe ruta Iași – Cluj-Napoca – Timișoara, dar a anulat zborurile din februarie 2018, motivând fricțiuni din partea Aeroportului Timișoara. Spre deosebire de Blue Air, TAROM operează aceste rute cu o frecvență mai redusă și cu aeronave de capacitate mai mică.

Citește și  TAROM anunță zboruri spre Constanța de la Timișoara, Cluj și Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *