TAROM a inaugurat zborurile Iași – Cluj-Napoca

Compania aeriană TAROM a inaugurat în cursul zilei de ieri primele zboruri pe ruta Iași – Cluj-Napoca. Ruta este operată de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri.

Zborurile Iași – Cluj-Napoca sunt programate cu aeronave de tip ATR 42-500, cu o capacitate de 48 locuri.

Potrivit primelor informații publicate pe forumul de specialitate fly-ra.com, primul zbor a avut o încărcare de 27 pasageri pe ruta Cluj – Iași și de 29 pasageri pe ruta Iași – Cluj. Un factor de încărcare de 60% este unul considerat decent pentru o astfel de rută la inaugurare, dar rămâne speranța că ruta va fi mai populară.


Tarifele pornesc de la 40 euro pentru o călătorie dus-întors, având incluse un bagaj de mână de 10 kg, un bagaj de cală de 23 kg, catering la bord și check-in-ul. Pasagerii își pot achiziționa bilete de pe site-ul companiei: www.tarom.ro, sau prin agențiile proprii și partenere Tarom.

În 25 martie, compania TAROM a inaugurat și zborurile pe ruta Timișoara – Iași, așadar TAROM oferă de la Aeroportul Iași zboruri interne spre Cluj Napoca, București și Timișoara.

În trecut, Blue Air a operat aceste zboruri în regim triangular pe ruta Iași – Cluj-Napoca – Timișoara, dar a anulat zborurile din februarie 2018, motivând fricțiuni din partea Aeroportului Timișoara. Spre deosebire de Blue Air, TAROM operează aceste rute cu o frecvență mai redusă și cu aeronave de capacitate mai mică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *