TAROM suspendă operarea unor zboruri externe din Iași datorită lipsei de avioane

După o extindere remarcabilă a bazei TAROM de la Iași cu zboruri spre multe destinații externe (Madrid, Milano, Munchen, Tel Aviv), compania națională este nevoită să facă un pas înapoi datorită lipsei de aeronave disponibile în flotă.

Astfel, o serie de zboruri externe din Iași vor fi anulate în viitorul imediat apropiat urmând a se relua atunci când numărul de avioane disponibile pentru a opera această rută vor fi disponibile.

Destinațiile care nu se vor mai regăsi în oferta TAROM de la Iași sunt: Munchen (ultimul zbor în 30 aprilie), Madrid (ultimul zbor 25 martie), Torino (ultimul zbor în 25 martie), Bologna (ultimul zbor în 25 martie).

TAROM a renunțat în ultima vreme și la alte zboruri operate de la Iași: Istanbul sau Roma.

Desigur, compania spune că aceste anulări de destinații sunt doar temporare iar zborurile vor fi reluate în viitorul apropiat.

Conform comunicatului TAROM, acest lucru a survenit din cauza faptului că din luna octombrie 2016 două aeronave A310 au fost retrase din flota TAROM ca urmare a deciziei Conducerii Companiei de la acel moment.

Demersurile ulterioare de inlocuire a acestora nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere initial şi operarea integrală a rutelor externe de la Iaşi.

Citește și  TAROM ar urma să primească două aeronave noi Boeing 737 MAX în 2025

Pasagerii afectați de aceste rerutări pot contacta agențiile TAROM sau cele ale emitentului biletelor de avion pentru a rezolva situația ivită în ceea ce privește călătoria rezervată.

După cum se anunță, în timpul sezonului de vară – practic sezonul de vârf pentru companiile aeriene – TAROM va opera de pe aeroportul din Iași doar trei destinații: Londra Luton, Tel Aviv și București.

Boeing 737-300 YR-BGE TAROM Foto George Nauzmicov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *