TAROM comandă 5 aeronave noi Boeing 737 MAX 8 – livrarea în 2023

Compania aeriană TAROM împreună cu Boeing au anunțat astăzi semnarea contractului de comandă fermă pentru compania românească de cinci noi aeronave de tip Boeing 737 Max 8. Anunțul a fost făcut astăzi după amiază cu prilejul showului aerian de la Farnborough (Marea Britanie), unul dintre cele mai importante showuri și expoziții aeriene.

Cele cinci aeronave Boeing 737 MAX 8 achiziționate de către TAROM valorează după prețuri de listă aproximativ 586 milioane de dolari, dar cu siguranță este vorba de discounturi generoase la această achiziție, mai ales că TAROM pare că a început un parteneriat cu Boeing, anul trecut achiziționând două 737-800-uri și anul acesta încă două astfel de aeronave.

Aeronavele 737 MAX 8 încorporează cea mai avansată tehnologie Boeing și cele mai noi motoare CFM Internațional LEAP-1B. De asemenea, acestea sunt dotate cu Boeing Sky Interior, care oferă compartimente mai mari și alte facilități pentru a spori confortul pasagerilor.

Este un moment important pentru TAROM, care marchează dezvoltarea și modernizarea flotei noastre și construirea de parteneriate puternice care vor aduce beneficii reale tuturor pasagerilor noștri „, a declarat Wolff Werner-Wilhelm, Director General TAROM. „737 MAX va oferi clienților noștri performanțe excepționale, fiabilitate și eficiență. Această achiziție reprezintă un adevarat statement în ceea ce privește demersurile de modernizare a Companiei noastre. Noile modele Boeing ne vor permite să deservim mai bine rutele actuale și să deschidem noi piețe. a adăugat Werner Wolff.

Citește și  O aeronavă TAROM Boeing 737-800 va fi denumită „Nadia Comăneci”

Odată cu semnarea acestui contract, TAROM va achiziționa și un program de suport de la Boeing Global Services atât pentru noile aeronave cât și pentru flota curentă, alături de soluția de management Next Generation 737 care va eficientiza înregistrarea online a documentației necesare în procesele de întreținere și reparații.

Livrarea noilor Boeing 737 MAX pentru TAROM ar fi în 2023

Conform presei de specialitate care relatează din Marea Britanie, aeronavele noi ar urma să fie livrate în jurul anului 2023. Acest lucru însă nu a fost anunțat nici în comunicatul oficial Boeing, nici în cel trimis astăzi de către TAROM.

De menționat mai este faptul că TAROM este în plin proces de achiziții de aeronave și modernizare flotă, având listat recent și un anunț pentru intrarea în flotă a până la 13 noi aeronave de tip regional jet. Având în vederea această extindere, este posibil să se adeverească mai vechea știre că TAROM ar renunța la aeronavele ATR, dar după cum se arată lucrurile, inclusiv renunțarea la Airbus. Nu ar fi o mișcare suprinzătoare, ba chiar ar fi logică, companiile aeriene tinzând spre simplitate prin operarea a cât mai puține familii de avioane.

TAROM nu ar fi prima companie aeriană din România cu aeronave noi Boeing 737 MAX 8, Blue Air realizând o comandă la Boeing de 6 aeronave MAX 8 plus încă șase închiriate încă de anul trecut. Livrarea aeronavelor pentru Blue Air ar trebui să înceapă de anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *