TAROM caută să închirieze două aeronave de tip Regional Jet cu capacitate între 70-120 locuri

Compania aeriană națională a publicat pe site-ul propriu un anunț de selecție de oferte pentru căutarea a două aeronave de tip regional jet, cu o capacitate între 70 și 120 locuri. Aeronavele ar trebui să fie cu o autonomie de minimum 1400 nm, aproximativ 2500 kilometri.

Nu există criteriul vechimii, așadar aria de selecție ar putea fi una destul de extinsă pentru ofertanți.

Aeronavele Embraer s-ar califica cel mai bine la selecția TAROM

Având în vedere specificațiile publicate pe site-ul TAROM cât și disponibilitatea pe piață, cel mai probabil TAROM caută să închirieze aeronave din familia Embraer 190, deși inclusiv aeronavele Embraer 175 ar putea să intre în această selecție.

LOT Embraer 175LR SP-LID @ Otopeni Henri Coanda Bucharest Airport

Aeronavele din această serie ar putea fi folosite de TAROM inclusiv pe rutele zvonite spre Caucaz, dar și pe zboruri interne sau externe pe o rază apropiată (Istanbul, Atena, Budapesta).

Flota TAROM crește cu avioane mai noi

Anul acesta TAROM a primit două aeronave Boeing 737-800 NG iar anul trecut alte două avioane Boeing 737-800 nou nouțe, dar cu configurație tipică low-cost, au intrat în flota Companiei Naționale. În urmă cu câteva săptămâni TAROM a vândut și cele două aeronave Airbus A310 pe care le-a tras pe dreapta în 2016, așadar avem parte de mișcări de flotă semnificative la TAROM.

Citește și  TAROM introduce un zbor suplimentar pentru fanii UNTOLD

O dată cu aceste migrări de flotă și vârsta medie a flotei TAROM scade, avioanele aduse fiind mai noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *