TAROM a primit al doilea Boeing 737-800: YR-BGK „Marea Unire”

În cadrul unei ceremonii cu o participare care pare mai mică din partea presei, fără invitații deosebite, TAROM a primit miercuri al doilea avion Boeing 737-800 NG. Acesta a fost botezat cu numele de „Marea Unire”, având în vedere proximitatea centenarului istoric al românilor.

Avionul este unul nou nouț livrat (via East Midlands, unde a fost vopsit) direct din fabrica Boeing din Statele Unite. Sigur, avionul, inițial a fost destinat operatorului turc low-cost Pegasus Airlines, de aceea nu ar trebui să fie surprinzătoare pozele în care mai găsim limba turcă în pozele din avion, cele de la sosire. E foarte probabil însă ca până la intrarea în serviciul comercial avionul să fie doar în română.

Dacă la primirea avionului Sarmizegetusa ceremonia s-a efectuat pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni, de data aceasta avionul nou a aterizat după cursa de la East Midlands (UK) pe Aeroportul Băneasa, unde TAROM nu a mai aterizat de foarte multă vreme în urma unui zbor regulat.

La fel ca YR-BGJ, și acest avion este într-o configurație maximă de 189 locuri, tipică companiilor low-cost. Astfel, nu prea există neapărat diferențe la calitatea avionului între acesta și unul de aceeași vechime de la competitorii low-cost, diferența făcându-se, probabil, mai mult prin serviciile adiționale incluse în prețul biletului.

Citește și  O aeronavă TAROM Boeing 737-800 va fi denumită „Nadia Comăneci”

Din partea T2T.ro transmitem noului avion Boeing TAROM Zboruri line și pasageri fericiți! 

Avioanele noi, din ce spune TAROM, vor fi folosite cu precădere pe rutele spre Madrid, Amsterdam, Tel Aviv sau Alicante.

Acum, mai rămâne să vedem când vor intra în flota TAROM și celelalte două avioane lung-curier promise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *