TAROM anunță zboruri spre Constanța de la Timișoara, Cluj și Oradea

Compania aeriană TAROM a anunțat astăzi că va introduce din luna iulie o serie de zboruri noi spre Litoralul Mării Negre de pe aeroporturi din Vestul țării pentru a impulsiona turismul intern și a ajuta inclusiv industria HoReCa.

Astfel, din iulie, TAROM va introduce noi rute interne pe relația:

  • Timișoara – Constanța (joi și duminică, din 16 iulie)
  • Oradea – Constanța
  • Cluj-Napoca – Constanța

Zborurile vor fi operate de pe aeroporturile locale spre Aeroportul Internațional Mihail Kogălnicea din Constanța. Momentan, zborurile nu sunt listate în sistemele de rezervări.
De asemenea, nu se știu detalii nici despre zborul sezonier Satu Mare – Constanța, operat cu un oarecare succes în anii anteriori.

Turiștii vor putea ajunge în stațiunile de pe Litoralul Mării Negre cu diferite servicii de transfer precum Direct Aeroport.
De ținut altfel cont că aeroportul este la o distanță de aproximativ 25 km de Mamaia, dar distanța de parcurs până la stațiunile din sud poate fi una considerabilă – Costinești – 50 km, Vama Veche – 70 km.

Pentru turiștii care nu preferă neapărat litoralul, aceștia pot opta și pentru o vacanță în Delta Dunării.

Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari orașe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin Direcția Generală Turism, Prefectura Constanța, Primaria Oradea, Primaria Timisoara și Primaria Cluj Napoca,  împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulți dintre români vor alege, în acest an, să își petreacă vacanța de vară în țară.

Citește și  Vouchere de reducere TAROM la vânzare și după Black Friday la eMAG

Conform statisticilor elaborate de către asociațiile de promovare a turismului se preconizează ca doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu, vor aleage destinații externe.

Acum că restricțiile încep să se ridice, ne reluăm activitatea și facem ce știm mai bine, conectăm România, intern și internațional. Ne bucurăm să putem oferi o alternativă sigură și rapidă călătoriilor cu mașina sau trenul pe distanțe lungi, pentru românii care merg anul acesta în vacanță, în țară. Dacă distanța de la Timișoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, același drum, durează doar o oră, în condițiile de siguranță incomparabile. Știu că mulți români așteptau introducerea acestor rute și sunt convins că, având această facilitate, mulți dintre noi vom redescoperi România și vom contribui la susținerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile românești, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul și încrederea că împreună putem depăși perioada grea prin care am trecut.”, a declarat George Barbu, director general TAROM.

Zborurile vor fi operate în condiții de maximă siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție, astfel încât să fie eliminat orice risc. Orarul zborurilor și tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *