TAROM anunță serviciul de Wi-Fi în zbor – AirFi

Compania Națională de Transporturi Aeriene TAROM a anunţat un nou serviciu oferit pasagerilor care zboară cu avioanele companiei – serviciul AirFi – practic un Wi-Fi intranet prin care poți să ai acces la un serviciu on demand. AirFi nu va oferi acces la internet la înălţime însă vine cu mai multe facilităţi TAROM pentru explorare în timpul zborurilor.

Este o primă inovație a TAROM pe care o salutăm și sperăm că clienții vor aprecia această nouă facilitate modernă de divertisment la bordul avioanelor.

Serviciul AirFi nu are o prezentare prea bogată pe site-ul companiei, din câte se pare chiar TAROM este una dintre primele companii care apelează la acest serviciu, deși AirFi are deja în portofoliu și KLM, pe câteva zboruri pe avioanele Boeing 737 dintre Amsterdam și Madrid și Istanbul.
De altfel, pe site-ul AirFi se spune că este o companie MI Airline și susținută de Mainport Innovation Fund, fondată de KLM Royal Dutch Airlines, Schiphol Group, Delft University of Technology și Rabobank.

Având dimensiunea aproximativă a unei cutii de pantofi, și cântărind 1,2 kilograme, două dispozitive AirFi pot acoperi capacitatea unei aeronave cu 180 de locuri, în timp ce patru dispozitive pot satisface nevoia de conectivitate a 280 de pasageri.
Conectarea la sistemul AirFi se face direct din browserul dispozitivului mobil, nefiind necesară instalarea vreunei aplicaţii. De asemenea, interfaţa este scalabilă oricărei rezoluţii sau dimensiuni ale ecranului dispozitivului mobil (telefon, tabletă sau laptop).

airfi

Platforma AirFi oferă pasagerilor o gamă largă de opţiuni: magazin, chat cu ceilalţi pasageri, jocuri, informaţii despre destinaţiile de călătorie, reviste, ziare, ştiri – sub formă de newsfeed, filme şi muzică.
De asemenea, platforma include şi un formular de păreri asupra serviciilor TAROM, ceea ce va duce la creşterea gradului de satisfacere a necesităţilor pasagerilor şi o îmbunătăţire a relaţiei cu clienţii. Autonomia consolei AirFi durează până la 14 ore. Cu fiecare aterizare conţinutul cutiei AirFi este actualizat , astfel încât pasagerii să fie mereu la curent cu ultimele noutăți.

Foto: Boeing 737-300 YR-BGE TAROM – Foto George Nauzmicov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *