TAROM achiziționează două avioane Boeing 737-800 cu 189 locuri

TAROM a anunțat astăzi seară finalizarea negocierilor pentru achiziționarea a două avioane Boeing 737-800 noi. Avioanele sunt achiziționate prin leasing operațional pentru o perioadă de 10 ani și vor fi livrate în cursul lunii mai 2017. Negocierile au fost finalizate de către Eugen Davidoiu, CEO TAROM, care a și semnat deja contractul pentru această achiziție.

TAROM a mai avut de-a lungul ultimilor ani în flotă avioane de tip Boeing 737-800, ultimul, YR-BGS, ieșind din flotă acum aproximativ 2 ani, fiind returnat către operatorul de leasing.

În urma ieșirii din flotă a avioanelor de tip Airbus A310 compania se afla într-o criză de aeronave, fiind nevoită chiar să anuleze unele rute.

Configurație cu 189 scaune într-o singură clasă de călătorie

Compania aeriană a anunțat astăzi că avioanele noi care urmează să intre în flotă luna aceasta sunt configurate cu 189 scaune. Aceasta este, de altfel, și capacitatea maximă a acestui avion, configurația într-o singură clasă de călătorie și cu număr maxim de scaune fiind tipică însă companiilor low-cost. Aceeași configurație o practică și Ryanair.
Totuși, mă aștept la o reconfigurare a scaunelor avioanelor în această idee, pentru a putea vinde bilete business class.

O posibilă explicație pentru care avioanele vor veni în configurație tipică pentru o companie low-cost este că e posibil ca avioanele să fie cele destinate companiei aeriene Pegasus, la care compania a renunțat pentru că își omogenizează flota pe Airbus.

Citește și  TAROM oferă zboruri speciale pentru copii de 1 iunie de la București, Timișoara și Iași - Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor

Știre în curs de actualizare.

În orice caz, nu cred că reconfigurarea avioanelor ar veni mai curând de toamnă.

Așa arată pe interior avioanele Boeing 737-800 care erau în flota Pegasus:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.