TAROM achiziționează două avioane Boeing 737-800 cu 189 locuri

TAROM a anunțat astăzi seară finalizarea negocierilor pentru achiziționarea a două avioane Boeing 737-800 noi. Avioanele sunt achiziționate prin leasing operațional pentru o perioadă de 10 ani și vor fi livrate în cursul lunii mai 2017. Negocierile au fost finalizate de către Eugen Davidoiu, CEO TAROM, care a și semnat deja contractul pentru această achiziție.

TAROM a mai avut de-a lungul ultimilor ani în flotă avioane de tip Boeing 737-800, ultimul, YR-BGS, ieșind din flotă acum aproximativ 2 ani, fiind returnat către operatorul de leasing.

În urma ieșirii din flotă a avioanelor de tip Airbus A310 compania se afla într-o criză de aeronave, fiind nevoită chiar să anuleze unele rute.

Configurație cu 189 scaune într-o singură clasă de călătorie

Compania aeriană a anunțat astăzi că avioanele noi care urmează să intre în flotă luna aceasta sunt configurate cu 189 scaune. Aceasta este, de altfel, și capacitatea maximă a acestui avion, configurația într-o singură clasă de călătorie și cu număr maxim de scaune fiind tipică însă companiilor low-cost. Aceeași configurație o practică și Ryanair.
Totuși, mă aștept la o reconfigurare a scaunelor avioanelor în această idee, pentru a putea vinde bilete business class.

O posibilă explicație pentru care avioanele vor veni în configurație tipică pentru o companie low-cost este că e posibil ca avioanele să fie cele destinate companiei aeriene Pegasus, la care compania a renunțat pentru că își omogenizează flota pe Airbus.

Citește și  Vouchere de reducere TAROM la vânzare și după Black Friday la eMAG

Știre în curs de actualizare.

În orice caz, nu cred că reconfigurarea avioanelor ar veni mai curând de toamnă.

Așa arată pe interior avioanele Boeing 737-800 care erau în flota Pegasus:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *