TAROM a zburat în China pentru a aduce echipament medical

TAROM își pune flota la bătaie în lupta contra coronavirusului. Astfel, unele aeronave au început să fie configurate în așa fel încât să poată transporta echipamente medicale în zona unde uzual stăteau pasagerii prin demontarea scaunelor.

Conversia nu este însă una totală, aeronavelor în cauză fiindu-le scoase scaunele pentru a putea optimiza încărcătura transportată.

Este vorba de cel puțin o aeronavă Boeing 737-800 care a trecut prin acest proces. În total două aeronave vor fi convertite de către TAROM pentru a putea efectua transporturi de tip cargo, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, în cursul zilei de ieri o aeronavă TAROM a zburat la Shenzen, în China. Aeronava a efectuat un stop tehnic, pentru realimentare cu combustibil, în Almaty – Kazahstan.
Boeing-ul 737-800 folosit este YR-BGJ, o aeronavă cu o configurație standard în 189 scaune economy, intrat în flota TAROM în anul 2017.

Aeronava la momentul redactării articolului este în Almaty, după ce a zburat înapoi de la Shenzen, într-un zbor de aproximativ 6 ore și 30 minute.

Cel mai probabil aeronava TAROM va decola astăzi înapoi de la Almaty (update – a ajuns la București în seara zilei de 3 Aprilie).

În urma unui comunicat de presă aflăm că șapte angajați ai companiei au făcut parte din echipajul de zbor care a efectuat transportul: trei piloți comandanți, Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina, sub conducerea directorului de zbor, pilotul instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave, Florin Postolache și Cristian Mitu și un loadmaster, Andrei Petre.

Citește și  TAROM ar urma să primească două aeronave noi Boeing 737 MAX în 2025

Conform comunicărilor emise de către oficiali, acest prim transport a adus în țară peste 200.000 măști certificate FFP2.

Avem astfel primele zboruri reluate pe ruta România – China operate de TAROM, din păcate contextul în care se operează aceste zboruri sunt datorate penuriei de echipamente medicale capabile să combată sau să protejeze împotriva pandemiei cu COVID-19 (coronavirus).

Configurația obișnuită a aeronavei Boeing 737-800 TAROM YR-BGJ care a zburat în Shenzen este de 189 scaune economy

TAROM nu este singura companie aeriană care folosește aeronave de pasageri pentru transportul echipamentelor medicale și al altor bunuri primite din China. Același lucru l-a făcut și Wizz Air pentru guvernul maghiar.

Cel mai probabil este vorba despre marfă care nu ocupă mult spațiu – în speță probabil vorbim de măști, combinezoane și alte echipamente de protecție sau testare coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *