TAROM a reluat zborurile spre Israel începând cu 1 ianuarie 2024

Compania aeriană de stat TAROM a anunțat reluarea zborurilor spre Tel Aviv (Israel).

TAROM este prima companie aeriană românească care reia zborurile către Israel și în primele trei companii europene care au reluat cursele de linie spre destinația Tel Aviv.

Primul zbor cu plecare din București a fost operat pe 1 ianuarie și a sosit la Tel Aviv la ora locală 23:20. Acest zbor a fost sub comanda pilotului Cătălin Prunariu, actualul Director de Zbor al companiei TAROM.

Misiunea noastră este de a conecta oameni și de a îi transporta în siguranță la destinațiile alese. Atmosfera pe care am simțit-o în cabina pasagerilor la zborul de Tel Aviv din 1 ianuarie mi-a vorbit despre reziliență și mi-a întărit încrederea în puterea fiecărui om de a contribui la ceea ce cu toții ne dorim și avem nevoie – pace și armonie. Acest zbor este încă un pas către normalitate, declară pilotul Cătălin Prunariu, Directorul de Zbor al TAROM, aflat la manșa primului zbor al companiei care reconectează România cu Israelul.

Zborul a fost operat cu o aeronavă Boeing 737-700 cu înmatricularea YR-BGF. Durata zborurului a fost de 2 ore și 15 minute, aeronava decolând de pe Aeroportul București Otopeni la ora locală 21:03, cu aterizarea în Tel Aviv la ora 23:18.

Citește și  PROMOȚIE TAROM: 10% reducere pe zboruri internaționale și interne

Zborul din prima zi a anului 2024 marchează reluarea curselor regulate București-Tel Aviv, realizate de TAROM. Compania își propune să opereze două frecvențe săptămânale (zboruri dus-întors), începând din 14 ianuarie. Aceasta activitate presupune însă analize de risc, aplicate fiecărei curse, monitorizarea atentă a situației din Israel și o comunicare strânsă cu autoritățile israeliene, în vederea stabilizării operării. În mod curent, în funcție de concluziile analizelor ce vor fi aplicate fiecărei curse, pot surveni modificări în operare.