TAP Portugal renunta la ruta Bucuresti – Lisabona citand lipsa profitabilitatii

Printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a companiei aeriene, TAP Portugal a anunțat că va închide începând din 27 martie 2016 ruta București – Lisabona, alături de alte rute cu plecare din Lisabona sau Porto. Stirea a fost anunțată în premieră de AirlinesTravel.ro (deși au revenit asupra anunțului) după ce pe blogul ImperatorTravel.ro se menționase de închiderea cursei Lisabona – Budapesta.

Motivul anunțat de TAP este lipsa profitabilității pe această rută, pe care nu am văzut niciodată prețuri sub 200 EUR. Ba chiar, eu când am cumpărat biletele prețul la promoție a fost de 250 EUR dus-întors iar avionul atât la plecare cât și la întoarcere a fost plin ochi. Să se fi terminat turiștii români dornici să viziteze capitala Portugaliei?

Având în vedere investițiile consistente în marketing pentru TAP în București pentru mine știrea închiderii rutei București – Lisabona este surprinzătoare. Cu siguranță ați remarcat în metrou până de curând promovarea Lisabonei dar și a celorlalte destinații TAP: Insulele Capului Verde sau Insula Madeira.

Am călătorit cu TAP o singură dată, evident pe ruta București – Lisabona, regăsiți aici părerea mea despre zbor.

În momentul de față rămânem fără o cursă directă între București și Lisabona. În trecut, ruta a mai fost operată de Blue Air, cred că există o mare oportunitate pentru Blue Air acum să reia această rută, la fel cum cred că și Wizz Air va lansa această rută, având în vedere că deja au curse spre Lisabona, însă din alte orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *