De unde cumperi suveniruri in Amsterdam :: Piata de flori si langa Dam

Ma asteptam ca suvenirurile cumparate din Amsterdam sa fie destul de scumpe dar nu a fost asa, chiar daca am facut cumparaturile din locuri super turistice. Se pare ca olandezii sunt ceva mai moderati cu preturile pentru turisti, cum spuneam si in articolul cu mancarea lor.

Noi am cumparat suveniruri din doua locuri. Primul loc de unde am luat suveniruri este Piata de Flori. Nu este neaparat ca o piata, pentru ca mai degraba e o straduta de cateva sute de metri pe langa un canal unde bodegile sunt construite cumva ca niste balcoane din strada peste canal. Jumatate dintre magazine insa nu vand flori sau produse conexe ci vand lucruri pentru turisti. Era oarecum de asteptat, eu sper ca in cativa ani sa mai gasim flori si vestitii bulbi de lalea pe acolo.

E plin de turisti strada, sunt si niste locuri de mancat ieftin pe aici, probabil un rai pentru backpackeri.

Taraba in piata de flori din Amsterdam
Taraba in piata de flori din Amsterdam

Desi tarabele si-au mai mentinut din specific cu bulbii si semintele de flori de tot felul, cu siguranta majoritatea banilor se fac din suveniruri. Zic asta pentru ca sunt ieftine, par sa fie core business si astea ocupa spatiul din spate mai mereu. Desfacatoare de bere in toate formele, cani, fulare, tricouri, brichete – pe orice iti poti imagina trecut Amsterdam sau logo-ul orasului cu cele 3 de X le vei gasi aici.

Recomandarea mea bineinteles este sa mergi in piata de flori inainte de inserat. Pare ceva mai liber.

Piata Flori Amsterdam
Piata Flori Amsterdam

Un alt loc in care am intrat in ultima zi sa ne clatim ochii cu suveniruri a fost chiar in Dam Square. Am lasat pe aici vreo 10 EUR dar am plecat cu o plasuta intreaga de suveniruri. Pentru o locatie atat de centrala chiar nu ne asteptam sa gasim magnetei atat de ieftini. Am luat si un set de 10 vederi cu 2 EUR, un pret bun, papuceii aceia traditionali (dar din portelan si nu din lemn, din lemn marime normala erau vreo 30-40 EUR).

Ca punct de reper, sa te invarti pe acolo si vei gasi locatia dupa cea mai colorata vitrina. Este intr-unul din colturile de vis-a-vis de Dam, practic in dreapta daca vii de acolo. Magazinul este oarecum dispus si pe etaj, dar sus sunt mai mult chestiile scumpe.

Vitrina magazin suveniruri Amsterdam
Vitrina magazin suveniruri Amsterdam

Personal imi plac foarte mult casutele acelea din care poti face o colectie intreaga si sa recladesti oarecum o parte din privelistea canalelor din Amsterdam direct la tine acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *