STB a retras autobuzul 782 de la Aeroportul Otopeni spre Mall Băneasa

Începând din 1 ianuarie 2020, Societatea de Transport București (STB/fosta RATB) a retras linia de autobuze 782, care făcea legătura între Aeroportul Henri Coandă Otopeni și Platforma comercială de la mall Băneasa.

Autobuzul era o linie expres și oprea doar la Aeroportul Otopeni (punct sosire/plecare), Primăria Otopeni (sau ICSITMUA) și Stația de autobuze de la mall Băneasa (punct sosire/plecare).

Această rută a fost înființată la începutul anului 2019.

Am văzut deseori autobuzul pe rută, dar acesta spre deosebire de liniile 783 sau chiar liniile regionale introduse, era deseori chiar fără niciun călător.

Posibil ca linia să fi avut un oarecare succes dacă ar fi oprit la toate stațiile de autobuz de pe rută, având în vedere că accesul spre mall Băneasa dinspre direcția Otopeni este lung și dificil pentru cei care circulă cu liniile de transport în comun rămase existente.

Alte modificări în rutele regionale STB de la 1 ianuarie 2020

Pe lângă suspendarea liniei 782, STB a anunțat că nu va mai opera liniile
R413 (Bucur Obor – Sindrilita), R439BIS (Piața Sudului – Danubiana) și R440 (Piața Sudului – Leordeni).
În schimb, STB a introdus alte trei linii de transport în comun regionale: R406 (Republica – Căldăraru), R408 (Complex Comercial Titan – Manolache), R472 (Complex Comercial Titan – Cernica).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *