Zboruri directe Sofia – New York si Chicago din 2015 cu BH Air

In timp ce Tarom se pregateste sa zboare spre capitala Chinei – Beijing, mai la sud de Dunare se intampla si lucruri concrete si aparent mai bine calculate. Astfel, operatorul privat BH Air (Balkan Holidays Air) se pregateste sa lanseze zboruri directe intre Sofia si New York si Chicago incepand cu primavara anului 2015. Informatia aceasta am mai auzit-o si in urma cu cateva saptamani cand cei de la BH Air au inchiriat un avion de tip Airbus A330 pentru varful de sezon, informatie confirmata inclusiv pe pagina lor de pe Wikipedia. Speculatii despre acest aspect sunt inca din iunie 2014, cand s-au depus primele certificari de catre companie.

Astfel, cei de la Balkan Holidays au in flota un avion Airbus A330 cu numarul de inmatriculare LZ-AWA care a avut primul zbor in 1999, asadar cu o vechime de 15 ani. Avionul anterior a mai fost in flota celor de la Swissair, Malaysia Airlines, Vietnam Airlines si Jordan Aviation. Avionul nu este unul nou, insa evident este mai nou decat Airbus-urile A310 din flota Tarom, puteti vedea o poza cu avionul aici, la aterizarea in Istanbul, dupa un zbor de test in varianta inca fara livery, iar aici deja este cu livery.
Configuratia viitorului A330 din flota BH este una dispusa in 24 locuri la clasa business si 242 locuri la clasa economy.

Bulgarii pe langa faptul ca doresc sa lege Sofia de capitala Statelor Unite aparent mai vor sa fure si din calatorii spre aceasta destinatie din tarile vecine, asadar nu exclud si alte viitoare mutari in ceea ce priveste rutele operate de cei de la Balkan Holidays. Ramane de vazut, insa ce mai vreau sa spun este ca bazarea pe un singur astfel de avion este destul de fragila.

Conform celor de la CH-Aviation vom avea de la Sofia 4 zboruri saptamanale spre SUA. De asemenea cei de la BH se vor parteneria cu cei de la Skygreece Airlines, companie cu ambitii viitoare in Romania, Serbia, Macedonia, Grecia si Albania.

In acest moment, din regiune spre Statele Unite zboara doar Turkish Airlines.

Zborurile spre New York si Chicago cred ca vor fi operate in aceeasi cursa, practic zborul Chicago va avea un stop tehnic la New York insa momentan ceea ce scriu este doar o speculatie personala. Mi-e greu sa cred ca Sofia poate livra pasageri profitabil spre doua rute, din prima, ramane insa de vazut.

Compania Balkan Holidays mai are in flota un avion Airbus A319 si opt avioane de tip Airbus A320, fiind specializata in zborurile charter sau in inchirierea de aeronave. Practic prin acest zbor spre SUA intra pe un segment comercial mai greu, al companiilor clasice. Ma intreb insa sub ce politica de preturi va opera BH zborurile spre SUA insa cred ca cel mai probabil va fi un operator legacy, in acest moment exista putine companii care sa adopte o politica low cost pe zborurile intercontinentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *