Sfaturi și recomandări pentru participanții la BIAS – Showul Aerian de la Aeroportul Băneasa

Spre deosebire de alți ani, când cel mai mare show aerian din România se desfășura în luna iulie, anul acesta BIAS are loc în 24 august. Acest lucru înseamnă că soarele cel puțin în teorie va fi mai puțin arzător, dar prognoza meteo pentru BIAS arată și anul acesta temperaturi ridicate împreună cu un soare puternic.

Accesul este recomandat prin transport în comun sau biciclete

Chiar dacă zona Băneasa și a Aeroportului Băneasa este bine acoperită de linii de transport în comun (din păcate mai puțin metrou) vă puteți aștepta la aglomerație peste tot. Pentru a ajunge la showul aerian, puteți utiliza orice linie de transport în comun care ajunge la Complexul Băneasa sau trece pe Bulevardul Aerogării.

Programul de anul acesta fiind în principal cu invitați care au mai fost la BIAS, este de așteptat să nu fie la fel de mulți spectatori, dar cu toate acestea este un show aerian la care întotdeauna participă zeci de mii de oameni.

Locuri de parcare în zona comercială Băneasa

Pentru cei care vor opta să vină cu mașinile, rezonabil este să vă așteptați să găsiți locuri de parcare la Mall Băneasa sau la Dedeman. Locurile de parcare de sub podurile de la Băneasa se ocupă foarte repede, iar zona respectivă oricum este aglomerată chiar și fără showul aerian. Este o distanță de aproximativ jumătate de oră în mers relativ agale din parcarea complexului comercial Băneasa până la intrarea Aeroportului.

Pentru aceia care pot, ar fi o ocazie perfectă de a lăsa mașina acasă.

Accesul cu bicicletele este permis pe platforma aeroportului, așadar ar putea fi cel mai comod mijloc de transport, mai ales pentru cei care locuiesc la distanțe relativ mici de Aeroportul Băneasa.

Mă aștept să fie în zonă și multe trotinete electrice de la Lime, Flow sau alți furnizori de soluții de mobilitate. Lime are o umbră de acoperire în „zona verde” pe Bulevardul Aerogării, dar aglomerația ar putea face incomodă inclusiv deplasarea pe trotinete electrice.

Accesorii utile

Aparatele foto sunt bune pentru expoziția statică, dar fără un obiectiv de zoom nu se va putea fotografia mare lucru pentru evoluțiile din aer. În loc să vă chinuiți pentru a realiza fotografii, poate cel mai bine este să vă bucurați de spectacolul aerian.
Calitate mai decentă veți putea obține probabil pe video, dar și așa fără un echipament foarte bun nu are rost să vă chinuiți să filmați, evenimentul va fi acoperit de zeci de spotteri și site-uri de știri încât să puteți vizualiza ulterior pe Youtube evoluțiile spectaculoase.

Dacă plănuiți să stați mai mult, poate cel mai util ar fi un scaun pliabil. De asemenea o umbrelă poate fi extrem de utilă atunci când este soare. Dacă cu umbrela nu vă împăcați, pentru a nu vă lovi direct soarele, măcar o pălărie sau o șapcă baseball nu ar strica.

Desigur, mai ales dacă vă știți sensibili și vreți să stați de-a lungul zilei, nu uitați de cremele de protecție solară. În momentele în care soarele este strălucitor și simțiți nevoia de o pauză, nu vă sfiiți să vizitați expoziția statică din hangarul de la intrarea dinspre Bulevardul Aerogării.

În general la eveniment e plin de standuri de grătare, mâncarea este decent de bună, dar cozile pot să fie lungi. Pentru apă vor fi magazinele din jurul aeroportului, dar vor fi aglomerate, așa că optați pentru flacoane mari de apă, pe cât posibil.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *