Se scumpește taxa pentru viza la sosire în Thailanda din 27 septembrie 2016

Vești proaste pentru românii care doresc să călătorească în Thailanda, unde tocmai s-a anunțat că pentru viza la sosire turiștii străini din 18 țări vor plăti mai mult pentru formalitatea de intrare în țară. Viza la sosire este valabilă 15 zile și înainte costa 1.000 bahți, adică aproximativ 25 euro.

Începând cu 27 septembrie 2016, noul preț pentru viza la sosire obținută în Thailanda crește la 2.000 bahți, adică aproximativ 50 EUR.

Atenție, plata la sosirea în țară se poate face doar în moneda locală iar dacă nu aveți bahți (cum am pățit-o și eu), va trebuie să schimbați moneda voastră la un curs extrem de dezavantajos.

VOA (visa on arrival) din Thailanda este una dintre cele mai scumpe vize la sosire pe care am plătit-o, iar costul pentru obținerea vizei este absolut exagerat în raport cu necesarul de servicii pentru intrarea în țară. Practic, prețul plătit este ca și cum ai intra într-un muzeu, doar că îl plătești la poliția de frontieră din țară.
Puteți citi despre cum am primit eu viza la sosire în Phuket, pentru a vă lămuri de serviciile oferite. 🙂

România este una dintre puținele țări din Uniunea Europeană pentru care se solicită viză pentru a călători în Thailanda, ca turist. Majoritatea cetățenilor UE pot călători în Thailanda doar cu pașaportul, fără a fi nevoie de formalități și taxe suplimentare.
Pe de altă parte, iată liga în care jucăm, cu țările care au nevoie de viză la sosire: Andorra, Bulgaria, Bhutan, China, Cipru, Ethiopia, India, Kazakhstan, Letonia, Lithuania, Maldives, Malta, Mauritius, Romania, San Marino, Arabia Saudită, Taiwan, Ucraina și Uzbekistan.

Cel mai probabil măsura vine și pentru că este o sursă excelentă de bani VOA pentru bugetul Thailandei, mai ales la câți chinezi vin în preajma Anului Nou Chinezesc. Totuși, conform Asian Correspondent, măsura vine, țineți-vă bine – pentru a opri cozile lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *