Schimbări majore în programul de fidelitate Flying Blue

Începând cu 1 Aprilie 2018, programul de fidelitate utilizat de companiile Air France – KLM, dar și de companii partenere precum TAROM se va modifica semnificativ. Cea mai mare schimbare vine din modul de dobândire al milelor.

Astfel, dacă până acum milele se primeau în urma călătoriilor și a distanței parcurse, începând din 1 Aprilie 2018, milele se vor aloca ținând cont și mai mult de valoarea cheltuită pe biletele de avion.

Schimbarea este semnificativă, dar trebuie spus că și până acum pasagerii din clasele de călătorie Economy primeau mai puține mile decât cei care călătoreau în clase superioare de călătorie, ceea ce era o oarecare legătură cu prețul plătit.

Mile pentru fiecare euro cheltuit

Din 1 aprilie, milele se vor aloca ca puncte pentru fiecare euro cheltuit pe bilete de avion și servicii adiacente oferite de companiile participante în program.
Numărul de mile primite ca puncte de loializare va fi diferit în funcție de statusul în program și se vor aloca astfel:

  • Ivory = 4 mile per €1
  • Silver = 6 Mile per €1
  • Gold = 7 Mile per €1
  • Platinum = 8 Mile per €1

Modul în care poți dobândi status se va schimba și el, din zboruri eligibile într-un sistem de tip puncte.

Experience points

Conceptul de eligible flights pare a fi diluat acum într-un concept nou denumit Experience Points. Sistemul pare a fi destul de complicat și ține cont de faptul dacă este un zbor intern sau internațional precum și de clasa de călătorie și distanța pe care o parcurgi.

Pentru a te încadra în clasa silver e nevoie să strângi 100 XP, respectiv 180 pentru Gold și 300 pentru platinum. Toate acestea sunt valabile pentru o perioadă de 12 luni.

Schimbări și la modul de cheltuire al milelor

Așa cum era de așteptat, sistemul de cheltuire al milelor va fi și el mai conectat la valoarea echivalentă a zborurilor, astfel că îmi este momentan neclar dacă voi mai putea cumpăra cu 7500 mile de exemplu un zbor promoțional în Europa, plătind doar taxele de aeroport.

Acum am spre 10.000 mile în sistemul Flying Blue, având în vedere că am zburat mult în clasa economy, unde nu prea se adună milele, sau am avut destul zboruri la varii promoții luate, care nici măcar nu se luau în calcul în programul de fidelitate, așadar nu mă afectează prea tare.
Totuși, cei care călătoresc foarte des și foloseau aceste mile ca să își mai ia din când în când câte un upgrade sau un bilet de avion mult mai ieftin – s-ar putea să nu fie foarte încântați de aceste modificări din programul Flying Blue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *