SAS Scandinavian și-a prezentat noul livery

Compania aeriană SAS Scandinavian Airlines, companie considerată ca fiind națională pentru Danermarca, Suedia și Norvegia și-a prezentat astăzi viitorul nou livery (schemă de culori pentru aeronave).

Noul livery vine după ce compania aeriană din Europa de Nord nu și-a mai actualizat schema de culori de 21 ani. În afară de livery-ul curent, în trecut, compania a mai operat cu doar două alte scheme de culoare. SAS este una dintre companiile cele mai tradiționaliste în ceea ce privește livery-ul aeronavelor, dar cu noua schemă de vopsire prezentată astăzi aduce un modernism evident aeronavelor.

Noul livery vine față de cel precedent cu o vizibilitate mai mare a logo-ului SAS, inclusiv în fața aeronavei. Albastrul de pe coada aeronavei a fost extins și pe fuselaj și pe „burta” aeronavei, iar culoarea roșie de pe motoare a fost înlocuită cu un gri.

Compania aeriană nordică spune că noua schemă de vopsire a aeronavelor reflectă valorile și viziunea scandinavă.

Primele aeronave care vor primi noul livery vor fi următoarele aeronave Airbus A350 și Airbus A320neo care vor intra în flota scandinavilor. SAS trece printr-un program intensiv de întinerire a flotei.

Aeronavele existente vor primi noul livery doar când acestea vor avea mentenanța de vopsire programată, așadar până să vedem întreaga flotă de aeronave SAS în noua schemă de vopsire cel mai probabil va dura câțiva ani.

Un alt lucru interesant este că nordicii prin noua schemă de culoare au vrut să reducă și greutatea aeronavelor: vopseaua de pe aeronave în timp reprezintă un cost de luat în calcul în ceea ce privește greutatea. Astfel, nordicii au optat pentru vopsea și lacuri de la Akzo Nobel.

Prin noile vopseluri, nodicii au reușit să reducă numărul de straturi de lacuri și vopsea, astfel reducând greutatea aeronavelor. În plus, producătorul spune că aceste vopseluri noi ar trebui să aibă o durabilitate mai mare.

Schema curentă de vopsire a aeronavelor SAS
Schema curentă de vopsire a aeronavelor SAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *