SAS Scandinavian Airlines a înregistrat cea mai mare pierdere din istoria companiei

Compania aeriană SAS Scandinavian Airlines, considerată ca fiind compania națională a Danemarcei, Suediei, Finlandei și Norvegiei, a anunțat că în anul financiar tocmai încheiat a înregistrat cea mai mare pierdere din istoria companiei, în contextul pandemiei de coronavirus.

Compania aeriană scandinavă a raportat pentru anul financiar care a început în noiembrie 2019 și s-a încheiat în octombrie 2020 o pierdere de 907 milioane de euro. În anul financiar anterior, SAS a înregistrat un profit de 58 milioane de euro.

CEO-ul companiei, Rickard Gustafson, a spus că principalul vinovat pentru rezultatul anual dezastruos este COVID-19 și că SAS doar se alătură multor alte companii aeriene care au fost drastic afectate de pandemia actuală.

Chiar dacă cifrele au fost mai bune în perioada verii, revenirea restricțiilor și creșterea numărului de cazuri din Septembrie și Octombrie au afectat numărul de pasageri pe zboruri, dar și zborurile efectuate. În luna septembrie 2020, veniturile SAS au scăzut cu mai mult de 85% față de aceeași perioadă a anului.

Ajutor de la guvernul danez și suedez

În octombrie 2020, guvernele Suediei și Danemarcei au agreat o schemă financiară pentru a întinde o mână de ajutor companiei SAS într-un pachet care a inclus 1.16 miliarde de euro și 2.25 miliarde de coroane daneze pentru transformarea datoriilor în acțiuni.

Astfel, participarea statului danez și suedez a crescut la 21.8% din totalul acțiunilor pentru fiecare. Anterior, Suedia a deținut 14.8% din SAS, iar Danemarca 14.2%.

Ajutorul a fost acordat în urma unui plan de redresare. Compania SAS a anunțat încă din aprilie că ar avea în plan disponibilizarea a 5.000 de oameni, echivalentul a 40% din resursa umană angajată la acel moment.

Schema veche de vopsire a aeronavelor SAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *