S-a emis autorizația de construire pentru linia de tren până la Aeroportul Otopeni

Conform unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, astăzi a fost emisă autorizația de construire pentru linia de tren care va lega Aeroportul Internațional Henri Coandă București Otopeni de Gara de Nord din Capitală.

Autorizația de construire a fost necesară pentru demararea lucrărilor la linia ferată care va asigura legătura între cele două mari puncte de transport din București.

Stația de tren va fi amplasată în zona parcării de la Terminalul Sosiri, deasupra sensului giratoriu de la intrarea în Aeroport în secțiunea Sosiri.

Au fost varii discuții despre amplasarea stației de tren, trebuie însă să facem precizarea că terminalul plecări este legat de către cel de sosiri inclusiv prin interior.

Designul este după spusele comunicatului aeroportului inspirat din actuala volumetrie a Aeroportului Otopeni, dar aș spune că se aseamană mult și cu structura tramvaielor de la Pasajul Basarab. Cu toate acestea, zona este posibil să arate suficient de bine.

Structura va fi realizată din grinzi-arce de oțel, iar stația va fi vitrată pe toată lungimea structurii, folosindu-se sticlă transparentă, dar și sticlă șablată care difuzează luminozitatea și reduce lumina excesivă pe timpul verii.

Teoretic linia de tren ar trebui să fie funcțională până la startul campionatului european de fotbal EURO 2020, care se va găzdui inclusiv la București. Rămâne de văzut dacă chiar se va întâmpla acest lucru.

Citește și  Transferoviar va introduce trenuri între Aeroportul Otopeni și Ruse (Bulgaria) din martie 2024

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *