Ryanair modifică din nou politica de bagaje de mână – Fara trolere în avion în lipsa serviciului de îmbarcare prioritară

Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a anunțat o noua modificare a politicii de bagaje de mână, într-un efort de a limita întârzierile la îmbarcare.

Noua politică cu privire la bagajele de mână va intră în vigoare din 1 noiembrie 2018.

Fără trolere la bord pentru pasagerii care nu au achiziționat îmbarcarea prioritară

Astfel, conform politicii noi, pasagerii care nu au achiziționat serviciul de îmbarcare prioritară nu vor mai avea dreptul la un bagaj de mână de dimensiunea unui troler decât dacă achită o taxă suplimentară pentru acest serviciu și acest bagaj va fi obligatoriu plasat la cală și înregistrat la ghișeele de baggage drop de pe aeroporturi.

Cu această modificare Ryanair astfel nu va mai plasa bagajele de mână ale călătorilor care nu au achiziționat serviciul de îmbarcare prioritară la cală, grăbind îmbarcarea la poartă.

Taxa pentru bagajul de mână va fi de 8 EUR în momentul rezervării biletului de avion sau de 10 EUR ulterior rezervării, dacă se adaugă serviciul extra. Așadar, este mult mai rentabilă achiziționarea serviciului de îmbarcare prioritară în acest moment.
Pasagerii care au omis să achiziționeze unul dintre serviciile pentru bagajele de mână de dimensiunile unui troler mediu la rezervare vor putea să achiziționeze acest serviciu și la aeroport, contra unei sume de 25 EUR.

Toți pasagerii vor avea dreptul în continuare la călătoria cu un rucsac mic sau altă geantă mică de dimensiunile 40 x 20 x 25cm. De menționat că Ryanair a mărit dimensiunile permise pentru bagajul de mână mai mic o dată cu această schimbare anunțată de politică de bagaje. Teoretic aceste bagaje trebuie plasate sub scaunul din față, dar această regulă nu am văzut-o aplicată prea des când există loc în compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor, fiind o chestiune legată de confortul pasagerilor.

Recomandarea mea este achiziționarea serviciului de îmbarcare prioritară pentru cei care doresc sa călătorească cu un bagaj de mână în avion. La momentul rezervării biletului de avion în acest moment serviciul costă 8 EUR.
Achiziționarea acestui serviciu este mai ieftină în momentul rezervării in locul adăugării ulterioare a serviciului.

Modificarea anterioară a politicii bagajelor a fost implementată după întârzieri în ianuarie 2018, dar de data aceasta este o simplificare a procesului de îmbarcare, însă vine cu o taxă suplimentară pentru pasagerii care doresc să călătorească cu un bagaj de mână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *