Ryanair își crește prezența pe aeroportul Londra Luton cu rute și aeronave noi

Compania aeriană irlandeză Ryanair își va crește prezența cu noi rute și aeronave la aeroportul Londra Luton. Astfel, irlandezii vor baza la Luton două aeronave Boeing 737-800 adiționale, urcând totalul numărului de aeronave bazate pe aeroportul londonez la 6.

Modificarea va avea loc începând cu lansarea orarului de iarnă, iar printre noile destinații Ryanair de la Luton se vor număra orașele Alicante, Atena, Barcelona, Bologna, Cork și Malaga. Astfel, totalul destinațiilor operate de irlandezi de la Luton va crește la 21 destinații. În plus, noile aeronave vor crește capacitatea pe anumite rute, iar estimarea Ryanair este că vor avea un trafic anual de aproximativ 2.2 milioane clienți de la Luton.

Londra Luton este un aeroport principal pentru rivalii de la EasyJet și Wizz Air, companii care domină prezența pe acest aeroport. Ryanair este pe locul 3 din punct de vedere al capacității, dar la mare distanță de Wizz Air și EasyJet iar topul 5 al companiilor aeriene de pe Luton este completat de compania românească Blue Air și de TUI.

Având în vedere prezența semnificativă a Wizz Air de pe aeroporturile din România spre Luton, nu mă aștept ca Ryanair să lege prea curând vreun aeroport românesc de capitala Angliei prin Luton, decât spre aeroportul său principal – Londra Stansted.  Totuși, Ryanair va zbura de anul viitor de la Londra Southend la Cluj Napoca.
Ryanair pe lângă Luton, Stansted și Southend mai are zboruri și de la aeroportul Londra Gatwick.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *