Ryanair crește frecvențele pe zborurile București – Timișoara și adaugă al treilea zbor zilnic în zilele de luni, miercuri și vineri

Irlandezii de la Ryanair pare că o duc excelent pe ruta București – Timișoara și începând cu 30 octombrie vor adăuga chiar al treilea zbor zilnic pe această destinație. Conform orarului, în zilele de luni, miercuri și vineri se adaugă un zbor la prânz, suplimentar zborurilor de dimineață și de seară.

Prin acest nou zbor Ryanair oferă și mai multă flexibilitate pasagerilor care călătoresc în interes de serviciu pe această rută, pasageri care de regulă erau clienți fideli TAROM până acum câțiva ani. Iar dacă pentru unii e mai convenabil, indiferent de motivul călătoriei, e un plus de flexibilitate, pentru că poți combina zborurile în funcție de cum îți este mai convenabil sau mai ieftin. Poți, de exemplu să iei cu o companie aeriană un zbor dus, iar returul să fie cu altă companie aeriană.
Pe această rută Ryanair zboară cu avioanele sale de 189 locuri, comparat cu flota destul de mixtă TAROM.

Inclusiv pe partea de prețuri există o luptă semnificativă între Ryanair și TAROM. De menționat că prețul ultra-redus de la TAROM include inclusiv bagaj de cală, bagaj de mână luat în avion și un snack – spre deosebire de oferta irlandezilor, care deși e mai ieftină nu inclune gratuit bagaj de cală sau snack, iar la bagajul de mână tocmai au făcut o modificare.

Totuși, dată fiind capacitatea mai mare generală a avioanelor Ryanair, este posibil ca aceștia să poată oferi mult mai multe bilete la prețuri mici.

Astfel, vom avea astfel:

LUNI – 6 zboruri – 3 TAROM, 3 Ryanair
MARȚI – 5 zboruri – 3 TAROM, 2 Ryanair
MIERCURI – 6 zboruri – 3 TAROM, 3 Ryanair
JOI – 5 zboruri – 3 TAROM, 2 Ryanair
VINERI – 7 (!) zboruri – 4 TAROM, 3 Ryanair
SÂMBĂTA – 3 zboruri – 2 TAROM, 1 Ryanair
DUMINICA – 4 zboruri – 2 TAROM, 2 Ryanair,

TOTAL – 36 zboruri săptămânale. Și de notat este că Ryanair zboară cu avioane de 189 locuri, deci o capacitate totală de 3024 locuri doar de la Ryanair, pe cele 16 zboruri săptămânale.
Mă îndoiesc că restul de 20 zboruri TAROM, mai ales că unele sunt operate și cu ATR 42/72 ar oferi o capacitate mai mare.

Citește și  Baza Ryanair la Timisoara, 2 zboruri pe zi spre Bucuresti si inca 6 rute noi

Lucrurile s-ar complica și mai mult dacă de exemplu ar intra pe această rută și Blue Air sau Wizz Air. Blue Air a oferit pe timpul verii câteva zboruri sezoniere între București și Timișoara, când poziționa o aeronavă pentru niște zboruri charter din Banat, așadar nu ar fi neapărat o surpriză.
Pe celelalte rute majore din România este tot o competiție acerbă. Războiul cel mai mare se dă pe Cluj, acolo unde oferă zboruri de la București nu mai puțin de 3 companii aeriene: TAROM, Blue Air și Wizz Air. În rest, este o luptă TAROM – Blue Air pe rutele din București spre Oradea și Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *