Ryanair așteaptă reluarea majorității zborurilor în luna iunie și mizează pe prețuri mici pentru atragerea pasagerilor

Ryanair se pregătește pentru reluarea zborurilor pentru majoritatea operatorilor aerieni din Europa până în luna iunie.

Operatorul low-cost irlandez, cea mai mare companie aeriană din Europa, se așteaptă ca o dată ce restricțiile se ridică companiile aeriene să intre într-un război al prețurilor mici, potrivit celor spuse de CEO-ul Michael O’Leary către Reuters.

O’Leary așteaptă ca în lunile Iulie și August să fie multe oferte de tip „last minute” cu discounturi semnificative oferite de către operatorii aerieni, dar și de către hoteluri. Irlandezii se așteaptă și la o cerere datorită părinților care vor dori o vacanță înainte de reluarea școlii.

Michael O’Leary (în mijloc) la București

Potrivit estimărilor oferite către Reuters, este de așteptat ca volumele de pasageri înregistrate în 2019 să revină abia în jurul anului 2023-2024.

Măsuri anti-coronavirus

Ryanair favorizează ca măsuri anti-coronavirus de tipul măștilor și a verificării temperaturii pasagerilor în locul soluțiilor de a zbura cu avioanele cu spații între pasageri. Au fost unele voci care spuneau că pentru a menține o distanță între pasageri scaunele din mijlocul avioanelor să rămână goale.

Interior avion Ryanair Boeing 737-800 (2015) ruta Barcelona - Palma de Mallorca
Interior avion Ryanair Boeing 737-800

Flota

Ryanair este o companie foarte optimistă chiar pentru a crește flota curentă de aeronave. Compania irlandeză consideră chiar să crească comanda existentă de aeronave Boeing 737 MAX existentă. Ryanair a amintit că ei oricum au obiceiul să cumpere atunci când piața este jos.
Cât privește fabricarea de aeronave 737 MAX de către Boeing, irlandezii se așteaptă la reluarea producției acestui model în a doua jumătate a lui 2020.
Ryanair de altfel se așteaptă să primească 135 aeronave 737 MAX la finalul lui 2020 sau începutul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *