Ryanair anunță pierderi pentru ultimul trimestru fiscal în ciuda creșterii numărului de pasageri

Compania irlandeză low-cost Ryanair, cea mai mare companie low-cost europeană, a anunțat astăzi că în ultimul trimestru (Q3 2019) a acumulat pierderi de aproape 20 milioane de euro, în ciuda creșterii cu 8% a numărului de psageri.

Gradul de încărcare al locurilor din avioane a rămas constant la 96% în comparație cu perioada similară a anului anterior, iar numărul de pasageri a ajuns la 32.7 milioane de pasageri (în comparație cu 30.4 milioane în 2017).

Compania aeriană precizează că pierderea din acest trimestru a fost datorită condițiilor meto și datorită faptului că prețul biletulor de avion s-a redus în medie cu 6%.
De asemenea, compensațiile pentru directiva EU261 (compensațiile de întârzieri/anulări) și prețul în creștere al costurilor cu combustibilul și al costurilor cu personalul au contribuit și acestea.

Ryanair a obținut în trimestrul fiscal pentru perioada octombrie – decembrie 2018 venituri de 1,53 miliarde euro, cu pierderi de 19.6 milioane. Comparativ, în perioada similară a anului anterior veniturile au fost de 1.41 miliarde de euro și profitul de 105.6 milioane.

Cu toate aceste rezultate, Ryanair se așteaptă la un profit de aproximativ 1 miliard de euro pentru anul fiscal care se încheie în  martie – FY2019.

10 milioane de pasageri în ianuarie 2019

Pentru luna ianuarie 2019, Ryanair a anunțat astăzi că a transportat un număr de 10 milioane de pasageri, în creștere cu 7% față de ianuarie 2018.
Traficul Lauda a fost la 300.000 pasageri, cu un grad de încărcare de 89%. Gradul de încărcare mediu pentru Ryanair în ianuarie 2019 a fost de 91%.

Divizia low-cost austriacă Lauda este în consolidare

Pierderea de aproximativ 19.6 milioane de euro anunțată de Ryanair este fără a calcula pierderea de 46.5 milioane de euro pe care a acumulat-o divizia Lauda pe care recent a achiziționat-o în totalitate.
Divizia low-cost austriacă este plănuită să vină în 2019 cu un număr de 4 milioane de pasageri și irlandezii se așteaptă ca în continuare divizia austriacă să aibă pierderi operaționale masive. Ryanair spune că pierderile Lauda vor veni mai ales datorită întârzierii cu care s-a publicat orarul de vară, prețurile promoționale și condițiile de închiriere ale aeronavelor.

Cu toate acestea, se așteaptă ca pierderea Lauda să scadă de la 150 milioane euro care au fost anterior bugetați la 140 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *