Ryanair anulează 50 zboruri pe zi până la sfârșitul lunii octombrie. Sunt afectate zboruri spre și de la 9 aeroporturi principale.

Cea mai mare companie aeriană low-cost din lume, și unul dintre cei mai mari transportatori aerieni inclusiv din România, compania irlandeză Ryanair a anunțat că va anula o serie de zboruri până la sfârșitul lunii octombrie.
Motivul inițial dat de companie este că dorește să își îmbunătățească indicatorul cu privire la punctualitatea zborurilor, pentru că în primele săptămâni din septembrie acesta ar fi scăzut sub 80%.

Totuși, dacă acest lucru se întâmplă anulând o serie de alte zboruri, lucrurile nu sunt chiar atât de frumoase cât se vor dovedi în indicatorii de punctualitate pe care îi țintește conducerea.

2% dintre pasagerii Ryanair sunt afectați. Zborurile anulate sunt de pe aeroporturi principale

Anulările vor afecta aproximativ 2% din toți pasagerii Ryanair care vor avea zboruri în perioada 21 septembrie – 31 octombrie 2017.

Iată lista aeroporturilor care vor avea anulări:

Barcelona 1 / 12 zboruri
Brussels Charl 1 / 13 zboruri
Dublin 1 / 23 zboruri
Lisbon 1 / 4 zboruri
London Stan 2 / 41 zboruri
Madrid 1 / 13 zboruri
Milan Bergamo 1 / 14 zboruri
Porto 1 / 8 zboruri
Rome Fiumi 1 /  3 zboruri

Din păcate sunt suficiente zboruri pe destinații spre care se zboară și din România.

Lista întreagă a zborurilor afectate încă nu a fost dată publicității.

Compania spune că pasagerii care vor fi afectați vor putea să își modifice zborul afectat sau să zboare în aceeași zi (nota noastră: nu prea există zboruri în aceeași zi din România spre anumite destinații).

Citește și  Ca în vremurile bune - 15.4 milioane de pasageri pe zborurile Ryanair în mai 2022

Ryanair infirmă zvonurile potrivit cărora nu ar avea suficienți piloți

Compania precizează că motivul anulării nu ține de faptul că nu ar avea suficienți piloți, cum spun zvonurile din presă. În fapt, Ryanair precizează că au dat-o în bară cu alocarea concediilor programate toate în perioada Aprilie – Decembrie conform ultimelor declarații, deși anterior spuneau că un alt factor a fost vremea (?!) sau greva controlorilor de trafic aerian – de parcă aceste lucruri au afectat doar piloții low-costului irlandez.

Așadar, singura explicație plauzibilă este cea a concediilor prost planificate. Iar cum piloții nu prea puteau să își ia concedii în sezonul de vârf vara, iar nici o dată cu sărbătorile de vară…

Cu toate asigurările Ryanair, dar mie tot mi se pare că au cam puțini piloți pentru a opera toate zborurile pe care de altfel s-au angajat. Puteau foarte simplu să reducă frecvențele pe anumite zboruri pe perioada aceasta, nu să dea peste cap planurile a 2% dintre pasageri. În fine, cel mai probabil e adevărată vorba prin care o spun – au dat-o în bară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.