Ryanair amână introducerea noilor reguli pentru bagajele de mână până în 15 ianuarie 2018

UPDATE: Noua politică de bagaje de mână Ryanair valabilă pentru zboruri de la 1 Noiembrie 2018 o găsești aici.

Compania irlandeză de transport aerian low-cost Ryanair a anunțat astăzi amânarea introducerii noilor reguli pentru bagajele de mână pentru ianuarie 2018.

Astfel, pasagerii vor putea să călătorească inclusiv de sărbătorile de Crăciun cu politica veche, care prevede faptul că pasagerii pot urca la bordul avionului cu două bagaje (un troller standard și o geantă de mână mică).

De asemenea, vechile măsuri prin care prețul bagajelor de cală a fost redus iar greutatea permisă mărită vor rămâne în vigoare, acestea fiind deja valabile pentru rezervări începând cu 6 septembrie 2017.

Citește și  Oferta Ryanair de Dragobete - bilete de avion de la 9.99 EUR sau chiar mai ieftine de atat

Astfel, e un lucru bun ce a făcut Ryanair.

Doar pasagerii cu priority boarding vor putea urca în avion cu  trolere

Totuși, trebuie amintit că de la 15 ianuarie 2018 compania low-cost Ryanair va trece de la o politică de bagaje de mână foarte permisivă la una extrem de restrictivă. Astfel, doar pasagerii care achiziționează priority boarding vor mai putea să-și ia trolerele standard în cabina avionului.

Ceilalți pasageri, care vor călători cu bagaje de mână mari vor avea bagajele puse în cala avionului – gratuit la îmbarcare, dar vor trebui să aștepte restituirea bagajelor la banda de bagaje a aeroportului.

Ar fi interesant de aflat dacă Ryanair amână introducerea acestei noi reguli pentru că logistic ar fi mai greu sau dacă face această amânare pentru a mai atrage clienți, după problemele recente cu anulările masive de zboruri din motive de planificare și lipsă de piloți.

În contrast, după ce ani de zile Wizz Air a taxat bagajul mai mare de mână, compania low-cost concurentă a anunțat și ea o modificare, renunțând la a mai taxa bagajele de mână. Blue Air permite la bord un bagaj standard de maximum 10 kilograme, iar TAROM un bagaj mare alături de unul mai mic, gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *