Royal Air Maroc va deveni membru al alianței aeriene Oneworld din 31 Martie 2020

Începând de la sfârșitul lunii martie 2020, alianța de companii aeriene Oneworld va fi completată prin devenirea ca membru cu drepturi depline a companiei aeriene Royal Air Maroc. Royal Air Maroc este principala companie a Marocului și operează zboruri cu precădere de pe aeroportul Casablanca.

Compania aeriană marocană este prima companie aeriană care se alătură alianței după mai bine de șase ani. De asemenea, Royal Air Maroc va fi astfel prima companie aeriană membră a alianței de pe continentul african.

Primele vești oficiale despre integrarea companiei aeriene marocane în una dintre cele trei mari alianțe de companii aeriene le-am relatat încă din decembrie 2018.

Orașele huburi pentru companiile aeriene din alianța oneworld

Alăturarea unei companii aeriene la o alianță este un proces îndelungat, pentru că aceste alianțe tind să uniformizeze procesele, programele de fidelitate, dar și să ajusteze orarele de zboruri astfel încât toate companiile aeriene ale alianței să poată oferi conexiuni rapide.

Royal Air Maroc are în prezent o flotă compusă din 53 aeronave. Compania folosește o flotă mixtă Boeing-Embraer pentru zboruri regionale și aeronave Boeing 787 Dreamliner pentru zborurile lung-curier.

Printre ceilalți membri ai alianței oneworld putem enumera British Airways, Iberia, Qatar Airways, American Airlines sau Qantas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *