Royal Air Maroc se va alătura alianței aeriene Oneworld cu drepturi depline din 2020

După mai bine de jumătate de deceniu, alianța aeriană oneworld a anunțat integrarea unui nou membru cu drepturi depline. Royal Air Maroc va deveni de la mijlocul anului 2020 al 14-lea membru al alianței aeriene și primul membru de pe continentul african. Astfel, alianța aeriană oneworld va avea un membru integrat de pe fiecare continent.

Anunțul cu privire la aderarea Royal Air Maroc la alianța aeriană oneworld a fost realizată cu doar câteva săptămâni înainte ca alianța să sărbătorească 20 ani de la înființare. Oneworld nu a mai primit în alianță membri cu drepturi depline din 2012.

Începând din momentul intrării în alianța aeriană, pasagerii fideli ai companiilor aeriene ale alianței vor putea să folosească beneficiile de fidelitate de la o companie la alta și să folosească lounge-urile comune ale alianței. Până la integrarea completă însă pentru companiile aeriene va fi ceva ce alianța numește „business as usual”, chiar dacă Royal Air Maroc are deja parteneriate puternice cu companii din alianță precum Qatar Airways și Iberia.

Compania aeriană marocană este una dintre cele mai mari companii aeriene din Africa și printre companiile aeriene care cresc cel mai repede.

Cel mai probabil vestea este în defavoarea membrilor Skyteam (cu precădere Air France), având în vedere că pasagerii de pe ruta Franța – Maroc reprezintă mai bine de o treime din totalul pasagerilor de pe rute internaționale ale marocanilor. Intrarea în alianța oneworld a marocanilor va oferi o poziție mai importantă alianței oneworld în Franța și pe alte huburi Skyteam.

Royal Air Maroc a transportat în 2017 cu o flotă de 55 aeronave 7.3 milioane de pasageri

Compania marocană a transportat în 2017 un număr de 7.3 milioane de pasageri și are o flotă de 55 aeronave cu care deservește 94 destinații din 49 țări din Africa, Europa, Orientul Mijlociu și America de Nord și Sud. Compania are planuri mari și își dorește să devină un hub principal pentru călătorii care au ca punct de origine/destinație rute între Africa și America.

Flota Royal Air Maroc cuprinde aeronave Boeing 737-800 și Embraer 190 pentru rute scurte și medii și aeronave Boeing 767 și Boeing 787-8 pe rutele lung curier.

Compania aeriană marocană este una aflată în proprietatea statului Maroc (98%) cu venituri de 1.7 miliarde dolari și un profit operațional de 48.5 milioane de dolari.

În prezent, oneworld are printre membrii săi companiile aeriene American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines (JAL), LATAM, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines și SriLankan Airlines.

Bazele operaționale (huburi) ale companiilor aeriene din alianța oneworld
Bazele operaționale (huburi) ale companiilor aeriene din alianța oneworld

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *