Restricția electronicelor în cabina avionului pe zborurile spre SUA a fost scoasă pentru patru companii aeriene din țări arabe

Restricția pentru luarea în cabină a electronicelor mari precum a laptopurilor sau a tabletelor pe zborurile spre Statele Unite ale Americii a fost suspendată pe zborurile a patru companii aeriene din Orientul Apropiat și Mijlociu, operate de pe aeroporturile principale ale acestor operatori.

Astfel, călătorii Emirates, Etihad, Qatar Airways și Turkish Airlines se pot bucura pe zborurile spre SUA de luarea în cabina avionului a laptopurilor personale și altor echipamente electronice.

Măsura vine după ce se precizează că aceste companii aeriene, cât și aeroporturile de pe care zboară, au adus îmbunătățiri pentru securitatea zborurilor.

Spre sfârșitul lunii martie 2017, 10 companii aeriene din Orientul Apropiat și Mijlociu s-au văzut cu o restricție aparent ciudată luată de către oficialii americani: echipamentele electronice mai mari decât telefoanele mobile nu mai aveau voie să fie luate la bordul avionului. Astfel, aceste echipamente trebuiau predate ca bagaj de cală, în viziunea unor temeri că aceste dispozitive ar putea fi folosite cu scopuri rău intenționate și care să pericliteze siguranța zborului.

Restricția încă se aplică pentru zborurile companiilor aeriene EgyptAir, Royal Air Maroc, Kuwait Airways, Royal Jordanian și Saudia.
Totuși, restricția este doar one-way, călătorii care zboară din Statele Unite cu aceste companii aeriene nu au parte de restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *