Qatar Airways va renunța la avioanele Airbus A380 gradual

Compania aeriană Qatar Airways va începe să renunțe gradual la avioanele etajate Airbus A380 pe măsură ce compania va începe să primească avioanele Airbus A350-1000 restante din comanda suspendată la Airbus.

Declarația a fost făcută de către CEO-ul Qatar Airways, Akbar al Baker, către presă în cadrul Showului Aerian de la Paris de luna aceasta.

10 avioane de tip Airbus A380 au intrat în flota activă a celor de la Qatar Airways după ce compania qatareză a suspendat comanda de avioane A350-1000 la Airbus.

Comanda Qatar Airways de avioane Airbus A350 a fost suspendată în lumina scandalului în care compania aeriană din Qatar s-a plâns de calitatea vopselei de fuselajul aeronavelor A350. Qatar Airways urma să mai primească 19 avioane din seria A350-1000. Între timp, operatorul aerian s-a împăcat cu producătorul european de avioane.

De menționat este faptul că CEO-ul celor de la Qatar Airways a clasificat achiziția de aeronave super-jumbo A380 ca fiind „cea mai mare greșeală” pe care a făcut-o compania aeriană din Qatar.

Configurația Qatar Airways pentru avioanele A380 numără 524 scaune pentru pasageri, dispuse în trei clase de călătorie.
În contrast, aeronava A350-1000 este o aeronavă mai mică, cu un număr de 327 pasageri. O configurație ceva mai redusă de scaune permite însă operatorului aerian să ofere mai multe frecvențe, oferind astfel o agilitate foarte bună operatorului aerian pe rute unde cererea nu este atât de mare.

În prezent, Qatar Airways operează zboruri din Doha spre Londra, Perth, Bangkok și Sydney cu aeronave de tip Airbus A380-800.

Sursă imagine cover: FlickrColin Brown

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *