Qatar Airways va avea doua zboruri zilnice din Bucuresti din august

Ma asteptam ca pe viitor Qatar Airways sa creasca capacitatea pe zborul dintre Bucuresti si Doha printr-un avion mai mare, nu ma asteptam sa aloce inca o frecventa zilnica, cum Cezar Dumitru ne informeaza. Astfel, compania din Golf incepand cu 1 august va opera doua zboruri zilnice pe ruta Doha – Bucuresti, la fix pentru a prinde numeroasele conexiuni pe care le ofera compania, in intreaga lume.

Astazi Qatar Airways are un zbor pe zi din Bucuresti iar cresterea la doua frecvente nu va veni deodata, ci incepand cu 2 iunie va mai introduce trei zboruri saptamanale, ajungand la 10 zboruri in perioada iunie-iulie. In august, cum spuneam, Qatar Airways va opera 14 zboruri saptamanale.

Astfel, vom avea plecari din Bucuresti atat la pranz cat si seara spre Doha.

Cum practic se dubleaza capacitatea din Bucuresti, ar trebuie ca in cadrul promotiilor avute de catre compania din Golf sa avem parte de bilete de avion la preturi mult mai bune. Din punctul meu de vedere, cresterea capacitatii pe ruta spre Bucuresti vine si ca o concurenta ceva mai directa cu Turkish Airlines.

3 comentarii la „Qatar Airways va avea doua zboruri zilnice din Bucuresti din august

 • 18 februarie 2016 la 20:27
  Permalink

  Este foarte bine. Așteptăm și niște avioane de capacitate mai mare. Ma refer la A330, pe care le foloseau pe zborurile spre Asia- acum nu niște excepții le-au cam schimbat.
  Așteptăm și niște tarife mai mici, acum, de multe ori, este mai ieftin sa iei un zbor din Italia, sau Germania, decât din București, spre același destinație, cu tot cu zborul low cost pana acolo. Când se zbura legat cu Sofia, zborurile din Bulgaria erau mai ieftine decât din București.
  Decând au început sa zboare la București, Qataria s-a raportat mereu la Turkish.
  Și mai aștept la București, pe Emirates , sau Etihad, și atunci o sa avem preturi ok.

  Răspunde
  • 18 februarie 2016 la 22:12
   Permalink

   Da, si eu ma asteptam la un avion de capacitate mai mare (fie A330 sau B777), însă uite că au ales opțiunea de a crește frecvențele cu A320. În general prefer mai multe frecvențe zilnice decât un zbor cu avion mai mare însă zborul până la Doha e destul de lung.

   Da, prețurile Qatar și ale altora din București sunt mult mai mari decât cele din Budapesta, de exemplu. Acum cu Wizz care lansează zboruri București – Budapesta voi lua mai mult în calcul să pornesc în călătorii mai lungi direct din Budapesta, deși aș mai adăuga o escală/transfer.

   Șansele de a avea Emirates la București cred că sunt destul de reduse, mai ales dacă Qatar se înfige bine în cotă de piață spre Asia și să nu uităm că și Turkish vine tot mai des cu A330, sporind practic capacitatea.

   Răspunde
 • 23 februarie 2016 la 23:09
  Permalink

  Sunt fff bucuros de aceasta veste pt ca fiul meu lucreaza chiar la QA si era o vesnica problema cu lipsa locurilor disponibile pe cursele Doha-Bucuresti si invers. De cate ori prinde un moment si vine acasa e stresat de gandul ca nu va prinde loc la intoarcere, mai ales ca au un Airbus 320 de 120 de locuri. Sper sa bage al doilea zbor cu un A330.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *