Qatar Airways introduce Airbus A380 pe ruta Doha – Paris

Spuneam zilele trecute că inaugurarea noului aeroport din Doha pică la fix cu noile upgrade-uri în flota Qatar Airways. După ce au setat ca primul Airbus A380 care va sosi în flota lor să zboare spre Londra Heathrow (unde zboară și cu Business One), o nouă destinație a lui A380 de la Qatar Airways va fi la Paris, spre aeroportul Charles de Gaulle.

Zborurile spre Paris și retur vor fi operate cu cel mai mare avion de pasageri din lume – Airbus A380 – începând cu 3 Iulie 2014, pe zborurile cu numărul QR39 și returul QR40. Ruta această trece conform planului de zbor și prin România, iar când trece un astfel de avion peste noi se poate foarte ușor auzi, chiar dacă e la 12.000 metri înălțime.

În total, Qatar Airways așteaptă să primească nu mai puțin de 13 avioane de tip Airbus A380. Acestea sunt configurate în trei clase de călătorie: first, business și economy, pe cele două punți.
Noul aeroport din Doha va avea 6 porți special optimizate pentru operarea avioanelor de tip A380. De asemenea, centrul de mentenanță din Doha poate să găzduiască simultan două avioane de acest tip.

Pe lângă cele 13 avioane de tip Airbus A380 pe care Qatar Airways le așteaptă în flotă, aceștia mai au în comandă nu mai puțin de 80 avioane de tip Airbus A350, probabil pentru a înlocui avioanele de tip Airbus A330 și pentru a crește capacitatea pe anumite rute. Qatar Airways este operatorul care va lansa noile A350-uri. Pe lângă aceste avioane, Qatar vrea să aducă încă 300 avioane, inclusiv Boeing 787(pe care deja îl are în flotă) și Boeing 777-X.
În acest moment, compania națională a qatarezilor zboară spre 139 destinații cu 134 avioane pe care le are în posesie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *