Qatar Airways creste frecventa zborurilor spre Jakarta

Am zburat de două ori cu Qatar Airways cu destinație sau plecare din Jakarta. A fost în fapt un zbor dus-întors în care am experimentat călătoria atât cu Airbus A330-300 cât și cu Boeing 777-300ER. Sentimentele mele legate de această rută sunt amestecate, pentru că dacă la plecare zborul a fost extrem de plin (cred că la economy a fost fully booked), la întoarcere 777-le a fost trei sferturi gol și la un moment dat pe culoarul din mijloc niște oameni dormeau pe 4 scaune o dată.

De asemenea, am reușit să ne mutăm grație amabilității stewarzilor chiar pe scaunele de la ieșirea de urgență, astfel că zborul de întoarcere a fost super comod. De asemenea am rămas cu impresia că 777-ul este cel mai comod avion EVER și abia aștept să zbor din nou cu acest avion, tot cu Qatar Airways. Despre călătoria din București până la Doha, locul escalei spre Jakarta și alte destinații din oferta companiei qatareze am scris aici.

În acest moment Qatar Airways a anunțat că va crește frecvența zborurilor spre capitala Indoneziei – Jakarta – la 18 zboruri săptămânale. Prin acestă creștere de frecvență se adaugă încă 1888 scaune la Economy și încă 192 la Business Class. Sper ca această mișcare să ofere pasagerilor promoții mai bune – Bali este doar la un pas și e super ieftin cu Air Asia.

Cred cu tărie că creșterea frecvenței este ajutată foarte mult și de deschiderea noului aeroport din Doha. Cel vechi, când am fost eu, atât la plecare cât și la întoarcere a fost extrem de plin.

cei care vor să plece spre Bali, poate iau în considerare și Jakarta ca destinație de la Qatar

Începând cu luna iulie Qatar va opera zboruri directe din Doha și spre Denpasar/Bali. În acest moment aceste zboruri sunt operate cu un stop tehnic în Singapore. De asemenea, de la sfârșitul anului se anunță că zborurile spre Bali vor fi operate cu noul Boeing 787 Dreamliner. Asta chiar dacă de prin noiembrie începe sezonul ploios în Indonezia…
Totuși, din ce am văzut, biletele de avion directe spre Bali sunt mult mai scumpe decât cele spre Jakarta, de aceea poate în drumul spre Bali vă opriți aici și mai faceți o escală și mergeți și în Yogyakarta să vedeți Malioboro și templetele Borobudur și Prambanan. În Jakarta nu e mare lucru de văzut, orașul nu este prea pe placul turiștilor…și e imens!

Pe lângă creșterea această de frecvență, în următoarele luni Qatar Airways va deschide noi rute și spre aeroporturile Istanbul Sabiha Gokcen (22 Mai 2014), Edinburgh (28 Mai 2014), Miami (10 Iunie 2014), Tokyo Haneda (18 Iunie 2014), Dallas/Fort Worth (11 Iulie 2014) și Djibouti (27 Iulie 2014).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *