Qatar Airways Business One – din 15 Mai 2014 pe ruta Doha – Londra

În ultima vreme avem tot mai multe zboruri și facilități dedicate pasagerilor din clasele business și first. Ba mai mult, avem chiar și apartamente proprii de la anumiți operatori, cum are Etihad Airways.

Qatar Airways de curând a lansat o rută business Doha – Londra prin care oferă călătorii cu avioane configurate doar în clasa business. Practic au modificat două avioane Airbus A319 Long Range din flotă pentru a le putea oferi o autonomie mare și un confort sporit călătorilor din clasa business. Dacă în mod uzual aceste Airbus-uri aveau o capacitate de 110 călători, prin transformarea acestor avioane în avioane de tip exclusiv business class, oferă un confort incredibil călătorilor din această clasă. Și unde mai pui că și procedurile de îmbarcare sunt mai rapide, pentru niște zboruri care sunt chiar destul de lungi – de aproximativ 7 ore.

Scaunele pe acest zbor sunt dispuse în configurație 2-2 iar acestea trebuie să fie extrem de confortabile, de vreme ce se transformă în paturi la 180 de grade. Construcția acestora este realizată din piele de culoare neagră.
Fiind doar 40 scaune chiar trebuie să te simți la bordul unui business jet VIP.

Acest tip de zbor este denumit de către compania ca fiind Qatar Airways Business One. Un astfel de zbor pe ruta Doha – Londra ar costa undeva la 4-5000 euro dus întors din simulările pe care le-am făcut pe site-ul companiei aeriene.

Citește și  CEO-ul Qatar Airways, Akbar Al Baker, demisionează după 27 de ani în activitate

Screen Shot 2014-05-17 at 1.53.01 AMQatar Airways este primul operator aerian care lansează un zbor exclusiv business class pe această rută, iar zborurile sunt operate zilnic.

Pe lângă confortul oferit la zbor, călătorii de pe Business One au peste 1000 opțiuni în flight entertainment system-ul disponibil și posibilitate de conectivitate GSM On Air.
De menționat că la Doha pasagerii Business Class au un terminal propriu și că cei de la SkyTrax au ales Qatar Airways ca având Best Business Class in the World.

Puteți să aflați mai multe despre acest nou serviciu Qatar Airways direct pe pagina lor, aici.

Cu aceste noi zboruri, compania aeriană mărește frecvența pe această rută de la 35 la 42 de călătorii săptămânale. Începând cu 17 Iunie trebuie menționat că se va introduce pe această rută și noul Airbus A380 al qatarezilor.

Până în acest moment am urcat și am călătorit la bordul avioanelor Qatar Airways de patru ori, însă niciodată în clasa business sau first – mereu la economy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *