Profitul Ryanair crește cu 55% în primul trimestru al anului fiscal – Prețul biletelor de avion a crescut doar cu 1%

Compania aeriană low-cost irlandeză Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a publicat ieri rezultatele financiare pentru primul trimestru din anul fiscal 2018. Astfel, profitul companiei a crescut cu 55% față de perioada similară a anului trecut, cu un impresionant profit operațional net de 21%.

Rezultatele excelente sunt puse pe seama faptului că perioada Paștelui și a vacanțelor din perioada respectivă a contribuit din plin la operațiunile Ryanair.

Numărul pasagerilor transportați a ajuns la 35 milioane de pasageri într-un trimestru, în creștere cu 12% față de perioada similară a anului trecut.
Prețul mediu al biletului de avion pe zborurile Ryanair a crescut în perioada aceasta cu 1%, prețul mediu al unui bilet de avion Ryanair ajungând la 40.30 EUR.

Având în vedere rezultatele excelente din perioada Paștelui, reprezentații Ryanair spun că aceste rezultate sunt așteptate să scadă un pic în următoarea perioadă datorită pasagerilor care încep să renunțe la bagajele de cală.

Target mărit de pasageri transportați

În urma rezultatelor, Ryanair a anunțat și că își mărește targetul de pasageri transportați pentru anul prezent fiscal, până la 131 milioane de pasageri (mai mult cu 1 milion de pasageri).

Obiectivul Ryanair pare că este mai mult de a transporta cât mai mulți pasageri, indiferent de preț. Este o strategie foarte interesantă, având în vedere că procentul de venit suplimentar Ryanair pe lângă prețurile biletelor de avion este de doar 26.2%.

Prin comparație, cel mai mare operator aerian din România, compania maghiară Wizz Air, are un procent de venituri suplimentare după prețul biletelui de un impresionant 43.4%. Totuși, este de așteptat ca acest procent enorm de venit suplimentar la Wizz Air să scadă după ce că au anunțat că renunță la politica de a taxa bagajele de mână de dimensiuni standard.
Ryanair oferă pasagerilor posibilitatea de a lua la bord două bagaje de mână – unul standard și unul de tip geantă de laptop.

În România, Ryanair are baze operaționale pe două aeroporturi – București și Timișoara. Între aceste orașe Ryanair oferă chiar și zboruri domestice.
Pe lângă București și Timișoara, din România, Ryanair mai zboară din Craiova și Oradea.

Flota de avioane Ryanair a ajuns la finalul trimestrului la 397 avioane Boeing 737-800 cu 189 locuri fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *