Probleme pentru zborurile TAP Portugal pe ruta Lisabona – București – Anulări la nici două luni de la relansare

La nici două luni de la relansarea zborurilor oferite de TAP Portugal pe ruta Lisabona – București compania s-a confruntat cu cel puțin două anulări de zboruri, dând peste cap vacanțele a multor români care au ales să călătorească cu compania portugheză.

Ieri, 27.08.2017 cursa TAP Portugal spre București din Lisabona a fost din nou anulată, fără a li se prezenta un motiv pasagerilor. Pasagerii din Lisabona au fost duși la un hotel. În cursul zilei de astăzi aceștia ar fi trebuit să se întoarcă acasă, dar și zborul cu plecare în 28.08.2017 a fost anulat.

Ulterior, în 28.08.2017 pasagerii au ajuns acasă spre seară cu un avion Airbus A340 de la o altă companie aeriană.

UPDATE: Compania a precizat că motivele pentru care au fost anulate cursele au fost „operaționale” și că următoarele zboruri sunt confirmate. Răspunsul a venit după mai bine de 24 ore de la solicitarea punctului de vedere pe Facebook. Anterior am încercat să aflăm un răspuns de la agenția de relații publice din România, dar aceștia au precizat că reprezentantul TAP din România nu este în țară.

Relansarea zborurilor din iulie a fost făcută cu surle și trâmbițe la începutul lunii, printr-un eveniment special la București, eveniment la care au participat și reprezentați ai companiei cu sediul în Lisabona și multă presă din România.

Citește și  Zbor cu TAP Portugal pe ruta București - Lisabona

Partea amuzantă este că Guvernul României chiar a cerut TAROM să opereze un zbor pentru a-i aduce acasă pe românii blocați în Lisabona, conform Profit.ro.

Motivele anulărilor ar putea fi multe, dar de obicei operațional e vorba de lipsă de echipaje sau de avioane. Și probabil pentru companie e mai ieftin să anuleze un zbor spre București decât două spre Paris, Londra sau Madrid – asta dacă vrem să ne jucăm cu presupunerile.

În 2016, compania a renunțat la zborurile spre București, iar companiile low-cost au profitat imediat anunțând zborurile proprii. Spre Lisabona mai zboară pe lângă TAP și Blue Air sau Wizz Air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *