Probleme pentru zborul Blue Air București – Oradea 0B-3077 de ieri operat cu ATR 72 Fly Valan

Pasagerii de ieri ai zborului 0B-3077 Blue Air pe ruta București – Oradea au avut parte de o călătorie cu peripeții, în care au ajuns cu 6.5 ore întârziere la destinație, dar au avut parte și de 3 decolări până a ajunge la destinație.

Zborul inițial ar fi trebuit să fie operat cu o aeronavă ATR 72-500 care aparține de Fly Valan, o companie care colaborează cu Blue Air pe partea de închiriere aeronave. Aeronava ATR de capacitate mai mică a fost inițial bazată anul acesta la Torino, însă peste vară a ajuns la București, de unde operează câteva din destinațiile Blue Air interne, precum București – Oradea, Timișoara – Constanța sau Constanța – Oradea.

În cursul zilei de ieri, aeronava Fly Valan care opera pentru Blue Air zborul București – Oradea a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă, dar la o înălțime de aproximativ 7000 picioare (aprox 2.000 metri) echipajul a raportat o problemă cu presurizarea aeronavei. Aeronava s-a întors la Otopeni, pasagerii au fost debarcați iar după ce s-a raportat rezolvarea problemei aceștia au fost îmbarcați din nou. Căpitanul însă a raportat că problema persistă, iar pasagerii au fost debarcați din nou.

Ulterior pasagerii s-au îmbarcat din nou în aeronava ATR, au decolat, dar aeronava s-a întors din nou la Otopeni după 25 minute de la a doua decolare sau 5 ore de la ora inițială programată pentru decolare.

În cele din urmă Blue Air a alocat o aeronavă Boeing 737-500 care a dus pasagerii la destinație cu o întârziere totală de 6 ore 30 minute.

Aeronava Fly Valan s-a întors în serviciul comercial după 8 ore.

FlyValan este o companie înregistrată în România, cu o flotă de un singur avion, acest ATR 72-500 care a intrat în serviciul comercial în urmă cu ceva mai mult de 11 ani.

Sursa: AVHerald.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *