Probleme pentru zborul Blue Air București – Oradea 0B-3077 de ieri operat cu ATR 72 Fly Valan

Pasagerii de ieri ai zborului 0B-3077 Blue Air pe ruta București – Oradea au avut parte de o călătorie cu peripeții, în care au ajuns cu 6.5 ore întârziere la destinație, dar au avut parte și de 3 decolări până a ajunge la destinație.

Zborul inițial ar fi trebuit să fie operat cu o aeronavă ATR 72-500 care aparține de Fly Valan, o companie care colaborează cu Blue Air pe partea de închiriere aeronave. Aeronava ATR de capacitate mai mică a fost inițial bazată anul acesta la Torino, însă peste vară a ajuns la București, de unde operează câteva din destinațiile Blue Air interne, precum București – Oradea, Timișoara – Constanța sau Constanța – Oradea.

În cursul zilei de ieri, aeronava Fly Valan care opera pentru Blue Air zborul București – Oradea a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă, dar la o înălțime de aproximativ 7000 picioare (aprox 2.000 metri) echipajul a raportat o problemă cu presurizarea aeronavei. Aeronava s-a întors la Otopeni, pasagerii au fost debarcați iar după ce s-a raportat rezolvarea problemei aceștia au fost îmbarcați din nou. Căpitanul însă a raportat că problema persistă, iar pasagerii au fost debarcați din nou.

Citește și  Blue Air anunță încheierea unui parteneriat cu TAROM pentru transferul bagajelor și protecția pasagerilor în caz de întârzieri

Ulterior pasagerii s-au îmbarcat din nou în aeronava ATR, au decolat, dar aeronava s-a întors din nou la Otopeni după 25 minute de la a doua decolare sau 5 ore de la ora inițială programată pentru decolare.

În cele din urmă Blue Air a alocat o aeronavă Boeing 737-500 care a dus pasagerii la destinație cu o întârziere totală de 6 ore 30 minute.

Aeronava Fly Valan s-a întors în serviciul comercial după 8 ore.

FlyValan este o companie înregistrată în România, cu o flotă de un singur avion, acest ATR 72-500 care a intrat în serviciul comercial în urmă cu ceva mai mult de 11 ani.

Sursa: AVHerald.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *