Primul Boeing Dreamliner 787-10 a fost livrat către Singapore Airlines

Primul avion de tip Boeing Dreamliner 787-10 a fost livrat companiei Singapore Airlines, printr-o ceremonie ținută la uzina Boeing din North Charleston, South Carolina. Acest nou tip de avion este cel mai mare avion din familia Dreamliner și are o capacitate de până la 330 pasageri, într-o configurație cu două clase de călătorie, în versiunea standard Boeing. Astfel, comparat cu o configurație similară, 787-10 oferă cu până la 40 locuri mai multe decât versiunea 787-9.

Singapore Airlines a optat pentru o configurație ceva mai densă pentru acest model de avion, acesta oferind 337 locuri, din care 301 in clasa economy și 36 locuri in clasa business, cu scaune de tip flat bed care se transformă în paturi.

Singapore Airlines plănuiește să înceapă operarea zborurilor regulate cu 787-10 începând din luna mai 2018, cu zboruri din Singapore spre Osaka (Japonia) și Perth (Australia). Înainte de introducerea avionului pe aceste rute, compania va zbura cu avionului pe rute spre Bangkok și Kuala Lumpur, cu scopul familiarizării echipajului cu acest model nou de avion.

Compania Singapore Airlines plănuiește să primeacă până în Aprilie 2019 nu mai puțin de 8 avioane Dreamliner 787-10.
Acestea însă nu vor fi singurele avioane pe care operatorul din micuțul stat din Asia de Sud-Est le va primi, pentru că aceștia au o compană de 48 avioane 787-10, dar și o comandă de 20 avioane din noua familie 777-9.

Cu această livrare, grupul asiatic SIA, din care face parte și operatorul low-cost Scoot, va fi prima companie care va avea toate cele trei versiuni de Boeing Dreamliner în flotă.

Noua versiune 787-10 vine cu o autonomie extinsă și oferă o eficiență a combusitibilului și emisii mai bune cu 10% grație numărului mai mare de locuri față de versiunile anterioare. Prin prisma eficienței, Boeing spune că prin înlocuirea modelelor vechi la companiile aeriene, acest model va avea o economie de combustibil și emisii de până la 25% față de modelele pe care le va înlocui. De asemenea, zgomotul este redus cu până la 60%.

Avionul nou are o lungime de 68.27 metri, versiunile anterioare având o lungime de 63, respectiv 56.69 metri. La fel ca toate avioanele din familia Dreamliner, un mare avantaj pentru pasageri este dat de geamul supradimensionat al acestui model.

Printre alte companii aeriene care au comandat acest model nou de avion de la Boeing se numără și Emirates – cu o comandă de 40 aeronave.

Personal, am călătorit în 2016 cu Boeing Dreamliner 787-9 de la British Airways și a fost una dintre cele mai confortabile rute, chiar dacă am zburat nu mai puțin de 12 ore pe ruta Londra – Kuala Lumpur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *